İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Hatay Eczacı Odasını ziyaret etti

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Hatay Eczacı Odası Başkanı Reşat Menderes Akgöl ve Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu.

HATAY’DA ECZACILARIN SIKINTILARI SON BULMALI, HALKIN İLACA ERİŞİMİ KOLAYLAŞMALI

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Hatay Eczacı Odası’nı ziyaret edip Başkan Reşat Menderes Akgöl ve Yönetim Kurulu üyeleriyle istişarelerde bulundu.

blank

Hatay Eczacı Odası Başkanı Reşat Menderes Akgöl, İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert’i misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Hatay’daki eczacıların yaşadığı sorunları ve talepleri dile getirdi.

Deprem felaketinde Hatay genelinde çok sayıda eczanenin yıkıldığını, onlarca eczanenin ağır hasar gördüğünü anlatan Başkan Akgöl, meslektaşlarının konteynerlerde sağlık hizmetlerini zorluklar içinde sürdürmeye çalıştığını dile getirdi. Uygun ortam olmadığı için ve sık sık elektrik kesintisinden dolayı ilaçların muhafazasında sıkıntı yaşadıklarını, atık ilaçların bertarafının tam olarak sağlanamadığını belirten Akgöl, bu sorunun halk sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaşmasından endişe duyduklarını ifade etti.

“Eczacılar toplum sağlığı hizmetlerinde kritik hizmetler yapıyor”

Akgöl ve beraberindeki eczacıların dile getirdiği sorunların ardından söz alan Nusret Cömert, eczacılık mesleğinin toplum sağlığı hizmetlerinde kritik önem taşıdığını belirtti. Deprem felaketinin yol açtığı yıkım nedeniyle kronik hastalıkları olan, düzenli ilaç kullanması gereken insanların büyük mağduriyetler yaşadığını belirten Nusret Cömert, afetin üzerinden bir yılı aşkın zaman geçmesine rağmen ilaçların korunamaması, atık ilaç bertarafının tam olarak yapılamaması ve hemşehrilerinin ilaca ulaşmasında halen sıkıntı çekmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Cömert, belediye başkanlığı seçimlerinde Hataylı hemşehrilerinin büyük desteğiyle hizmete başlamasıyla birlikte eczacıların öncelikli sorunlarının çözümü için acil eylem planıyla beraber atık ilaç yönetimi projesini hayat geçireceğini belirtti. Cömert, eczanelerin kalite standartlarına uygun olarak faaliyetlerini sürdürmesini sağlayacaklarını, bu konunun ortaya koyacakları vizyonda öncelikli hedef olacağını vurguladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.