İtalyan futbol ligi Metaverse’den karşılaşmaya çıktı

Metaverse dünyasına giren İtalyan futbol ligi Serie A, Milan-Fiorentina maçını Nemesis’ten yayınladı.

Dünyanın dört bir yanında sıkı takipçileri bulunan İtalyan profesyonel ligi Serie A, Metaverse dünyasına girdi. Lig bu sayede başka kıtalardaki taraftarların maç izleme deneyimleri için yeni kapılar açmayı umuyor.

euronews’in aktardığı habere göre, bu uygulama için ilk maç ligin lideri AC Milan ile üst sıralarda mücadele eden takım Fiorentina’nın Pazar günü ünlü San Siro Stadyumu’nda oynadığı maç oldu.

Metaverse’nin bilgisayar oyun platformu Nemesis’in bir odasından yayınlanan maç, Afrika ve Orta Doğu’daki taraftarlar tarafından izlendi.

Ligde lider konumdaki AC Milan’ın Fiorentina’ya karşı 1-0 kazandığı maç sırasında kullanıcılar oyun içi odalardaki çeşitli özelliklerle etkileşimde bulundu.

Serie A Ligi Yönetim Kurulu Başkanı Luigi De Siervo, bir futbol maçını Metaverse’den ilk yayınlayan olmayı seçtiklerini çünkü Serie A gibi modern bir ligin teknolojik yeniliklere öncü olmasının çok önemli olduğuna inandıklarını belirterek “Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Z kuşağının baskın varlığı ve özellikle yeni gelişmelere açık olması sebebiyle bizim için stratejik bir önem ifade ediyor” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.