Tenis efsanesinden kortlara veda

Tenisin efsane ismi Roger Federer, kortlara veda etti. Görkemli kariyeriyle spor tarihine geçen Roger Federer, 24 yıllık serüvenini ezeli rakibi Rafael Nadal ile birlikte çıktığı maçla noktaladı.

İsviçreli yıldız, Laver Cup’ta jübile maçına çıktı. Çiftler mücadelesinde Nadal ile aynı takımda yer alan 41 yaşındaki sporcunun veda maçına tribünler yoğun ilgi gösterirken, Novak Djokovic ve Andy Murray gibi yıldızlar da Federer’i yalnız bırakmadı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Maç sonunda kariyerini noktalayan Roger Federer duygusal anlar yaşarken gözyaşlarını tutamadı.

20’si Grand Slam 103 turnuva şampiyonluğuyla tenis tarihine geçen “ekselansları” lakaplı sporcu, 2020 yılında 103 milyon dolarlık geliriyle dünyanın en çok kazanan sporcusu olmuştu.

Efsane tenisçi Federer, emeklilik kararını sosyal medya hesabından duyurmuştu.


Açıklamasında, “Gelecekte elbette daha fazla tenis oynayacağım ama grand slam’lerde ya da ATP Turu’nda değil” diyen Federer, Laver Cup’ın katılacağı son turnuva olacağını söylemişti.

Üç kez dizinden operasyon geçiren ve 2021 Wimbledon’dan bu yana kortlardan uzak kalan İsviçreli sporcu, “Son dönemde vücudumun bana mesajı netti. 24 yıl boyunca bin 500’den fazla maç oynadım. Artık rekabetçi kariyerimi sona erdirme zamanının geldiğini kabul etmeliyim” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.