İsveç’te Kur’an yakarak gündeme gelen Rasmus Paludan kimdir?

İsveç’te Kur’an yakarak gündeme gelen Rasmus Paludan, skandal olayın ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Olay Türkiye’nin aralarında bulunduğu birçok ülke tarafından tepkiyle karşılandı. İsveç’te Kur’an yakarak gündeme gelen Rasmus Paludan kimdir?

YouTube video

İsveç’in Linköping kentinde Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan tepki nedeni. Paludan’ın kent meydanında Kur’an yakmasının ardından olaya tepki gösterenler ile polis arasında arbede yaşandı.

Grupla polis arasında yaşanan arbedede üç polis yaralandı ve iki kişi gözaltına alındı. Bölge polis teşkilatından yapılan açıklamada, “Olay mahalinde, polise taş atan maskeli bireyler var” denildi.

‘AKIL TUTULMASI’

Ülkedeki Farklı Renkler Partisi’nin lideri Mikail Yüksel, İsveçli yetkililerin Paludan’ın eylemlerine izin vermesini eleştirdi.

Paludan’ın özellikle Müslümanların yaşadığı mahalleleri ve cami yakınlarını seçtiğini söyleyen Yüksel, “İnsan hakları, din ve vicdan özgürlüğünü en yüksek perdeden savunan İsveç’te polis koruması altında Müslümanların mahallerinde Kur’an yakılıyor. Bu nasıl bir akıl tutulması?” dedi.

blank

İSVEÇ’TE KUR’AN YAKARAK GÜNDEME GELEN RASMUS PALUDAN KİMDİR?

Rasmus Palu’dan 2 Ocak 1982 tarihinde Danimarka, North Zealand’da dünyaya geldi.

Rasmus Palu’dan 1997 yılında başladığı Elsinore High School’dan 2000 yılında mezun olmuştur. 2001-2008 yılları arasında Danimarka Millî Müzesi’nde eğitim görmüştür.

Rasmus Paludan, Müslümanlara yönelik ırkçı ve İslamofobik söylemlerle bilinir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.