İŞTE! Kırışıklıkları azaltmanın ilginç yolları

Sırt üstü yatın

Sırt üstü yatmanın kırışıklık oluşumunu önlediği kanıtlanmıştır. Yan ya da karın üstü yatmak uyku çizgilerine ve çene ve yanaklarda eşit olmayan kırışıklıklara neden olurken sırt üstü yatmak bunu önler.

Arabanızda renkli cam tercih edin

Eğer gün içinde, uzun süre araba kullanıyorsanız camdan yansıyan UVA ışınları cildinizin kırışmasına neden olabilir. Bunu önlemek için mutlaka güneş kremi kullanın ve camlarınızı renkli tercih edin.

Yüzünüzü çok sık yıkamayın

Cildiniz nasıl olursa olsun yüzünüzü fazla yıkamak doğal yağlarını alacak ve cildinizi kuru bırakacaktır. Bu da kırışıklığa neden olur.

Antioksidan tüketin

Antioksidan içeren cilt ürünleri kullanmak iyidir ama antioksidanı bol gıdalar tüketmek daha da iyidir. Çiğ sarımsak, antep fıstığı, pekan cevizi, kakao gibi antioksidan açısından zengin gıdaları tüketmeyi ihmal etmeyin.

Gözlerinizi kısmayın

Eğer sık sık gözlerinizi kısıyorsanız bu, gözlerinizin etrafının ve alnınızın kırışmasına neden olur.

Daha çok çay için

Yeşil çay, papatya çayı, kuşburnu çayı içmek alevlenmeyi azaltır, sizi serbest radikallere karşı korur ve yaşlanma karşıtı etki verir.

Bir bardak çayı demleyin, soğutun ve yüzünüze, ferahlatıcı su gibi, sprey ile uygulayın. Soğumuş poşetleri de, çizgilerinizi azaltmak için, yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Daha çok balık yiyin

Özellikle somon ve sardalya tüketmek, içeriklerindeki yüksek omega 3 ve protein sayesinde, cildinizi genç tutar, serotonin seviyesini arttırır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.