İŞTE! Evlenmeden önce yapmanız gereken 7 şey

Yıllardır hayalini kurduğunuz ve beklediğiniz o soruyu nihayet duydunuz ve kabul ettiniz. Ve evliliğe bir adım daha yaklaştınız. Peki buna hazır mısınız?

Yıllardır hayalini kurduğunuz ve beklediğiniz o soruyu nihayet duydunuz ve kabul ettiniz. Ve evliliğe bir adım daha yaklaştınız. Peki buna hazır mısınız? Evlilik öncesinde elbette kafanızda birçok soru işareti vardır. Evliliğe hazır mıyım? Evlendiğimizde sevgili olduğumuz gibi olabilecek miyiz? Birbirimizi ne kadar tanıyoruz? Aynı evin içinde yaşayabilecek miyiz? gibi birçok soru ile karşı karşıya kalmanız mümkün. Bu soruların cevabını bulmanızda size yardımcı olmak için bazı fikirleri sizler için sıraladık. İşte evlenmeden önce yapmanız gereken 7 şey!

  • Yaşamak İstediğiniz Yeri Belirleyin

Partneriniz ile ortak zevklerinizi belirleyip, yaşamak istediğiniz yer hakkında fikirlerinizi paylaşın. Siz şehir merkezinde yaşamak isterken, eşiniz daha sakin bir ortamda doğayla baş başa yaşamak isteyebilir. Bu yüzden bu konuları evlenmeden önce konuşup karar vermek oldukça önem taşımaktadır.

  • Farklılıklarınız Olduğunu Bilin ve Bunları Kabul Edin

Hiç kimse mükemmel değildir, buna kedinizde dahilsiniz. Partneriniz ile ortak zevkleriniz olduğu gibi farklılıklarınızda olabilir. Karşılıklı saygı ve anlayış göstermeniz gerekir. Sevdiği şeyleri yapmak kadar sevmediği şeyleri de yapmamak da ilişkinizin geleceği için önemli bir yer tutar. Özel alanlarınıza saygı duyun. En basit örneği partneriniz klasik müzik dinlemeyi, sizde rock müzik dinlemeyi seviyor olabilirsiniz. Yeri geldiği zaman onun mutluluğu ve ilişkiniz için klasik müzik dinlemekten çekinmeyin. Dinlemek istemiyorsanız da saygı duyun. Böylelikle ilişkiniz daha güçlü bir seviyeye gelecektir.

  • Birbirinizin Aile ve Arkadaş Çevresini İyi Tanıyın

Evlenmeden önce partnerinizin ailesini ve arkadaşlarını yakından tanımak, size hem onun davranışları hakkında bilgi verir hem de ilişkiye yön vermede etkilidir. Bu yüzden onlarla yeterli zaman geçirmeye çalışın.

  • Maddi Konular Hakkında Konuşun

Gelirlerinizi önceden konuşup giderlerinizi ona göre planlamanız evliliğiniz boyunca size yardımcı olacaktır. Bu yüzden bu konuları evlenmeden önce konuşmanızda fayda var. Evlilik öncesinde yapabileceğiniz parasal planlama, evlilik sonrasında karşınıza çıkabilecek problemlerin önüne geçmenizi sağlayabilir.

  • Çocuk Sahibi Olma Hakkında Konuşun

Evlendiğiniz zaman çocuk sahibi olmayı isteyip-istemediğinizi, eğer istiyorsanız kaç çocuk istediğinizi ve zamanlamasını konuşmanız gerekir. Partnerinizin ve kendinizin aynı fikirde olması konusunda uzlaşmayı sağlayın. Bu da evliliğinizin geleceği ile ilgili büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü sizinle aynı görüşte olmayan biriyle evlenmek pişmanlığa yol açabilir.

  • Kariyer Planlaması Yapın

Evlenmeden önce kariyer planlarınız olması ve evlendikten sonra kariyer planlarınızı birlikte tartışmanız ve düşünceleriniz paylaşmanız gerekir. Birlikte planlama yaparak evlendikten sonra oluşabilecek herhangi bir sorunun üzerinden gelebilirsiniz.

  • Sorunları Birlikte Çözün

Problemlerin üstünü örterek sorunlardan kaçmayın. Bunun yerine sorunları çözmeye çalışın. Zorluk derecesi ne olursa olsun bunlarla birlikte yüzleşin. Problem karşısında görüşlerinizi fikirlerinizi açık bir şekilde ifade etmekten kaçmayın. Çözülen her bir sorun ilişkinizi daha da sağlamlaştırır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.