İŞTE! Apple’ın piyasa değeri!

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, tarihte 2 trilyon dolarlık değere ulaşan ilk ABD'li şirket oldu. Apple'in borsada işlem gören hisselerinin 467.77 dolara çıkması ile şirketin değerinin 2 trilyon dolara yükseldiği belirtiliyor. Apple, Ağustos 2018'de ilk kez 1 trilyon dolarlık piyasa değeri elde etmişti.

ABD’li teknoloji devi Apple’in piyasa değeri 2 trilyon dolara ulaştı. Böylece, ABD’nin bugüne kadar 2 trilyon dolarlık değere ulaşan ilk şirketi de Apple oldu.

Apple’in borsada işlem gören hisselerinin 467.77 dolara çıkması ile şirketin değeri 2 trilyon dolara yükseldi.

ABD merkezli şirket, 2 Ağustos 2018’de ilk kez 1 trilyon dolarlık piyasa değeri elde etmişti. Böylece, 1980 yılındaki halka arzının üzerinden geçen 38 yılda 1 trilyon dolarlık değere ulaşan Apple, son 2 yılda ise değerini 1 trilyon dolar daha artırmış oldu.

Apple, bundan 2 yıl önce de ABD’nin 1 trilyon dolar değere ulaşan ilk şirketi olmuştu.

Öte yandan, Amazon, Microsoft ve Alphabet gibi ABD merkezli diğer büyük teknoloji şirketlerinin değeri de 1 trilyon doların üstünde.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.