İstanbul’da 120 metrekare artık 4 milyon TL! Konut fiyatlarında artış

Merkez Bankası’nın açıkladığı konut fiyat endeksi verilerine göre, konut fiyatlarındaki artış martta aylık bazda yüzde 5,4, yıllık bazda ise yüzde 132,8 yükseldi. İstanbul’da 120 metrekare ortalama bir konutun fiyatı 4 milyon lirayı geçerken en düşük artış ise Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye bölgesinde oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı konut satış istatistiklerini yayımlamış buna göre Türkiye genelinde konut satışları nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,6 azalarak 85 bin 652 olmuştu.

Satışların düştüğü verilerinin yayınlanmasının ardından Merkez Bankası ise konut fiyatlarının artışını paylaştı.

KONUT FİYATLARI ARTTI SATIŞLAR DÜŞTÜ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), mart ayı konut fiyat endeksi sonuçlarına göre, martta aylık bazda yüzde 5,4, yıllık bazda ise yüzde 132,8 yükseldi. Mart’ta reel artış ise yüzde 55,4 oldu.

Konut fiyatları, son bir yılda İstanbul’da yüzde 127,3, Ankara’da yüzde 135,2, İzmir’de ise yüzde 133,4 yükseldi.

İSTANBUL’DA 120 METREKARE KONUT 4 MİLYON LİRAYI AŞTI

Böylece konutların birim metrekare fiyatı Türkiye’de 21 bin 777, İstanbul’da 33 bin 731, Ankara’da 16 bin 35, İzmir’de ise 25 bin 560 lira olarak gerçekleşti. 120 metrekare ortalama bir konutun fiyatı İstanbul’da 4 milyon lirayı martta aştı.

Verilere göre, yıllık konut fiyat artışının en yüksek olduğu bölge yüzde 161,1 ile Zonguldak, Bartın ve Karabük oldu. İkinci sırada ise yüzde 159 ile Çankırı, Kastamonu ve Sinop yer alıyor.

DEPREM BÖLGESİNDE KONUT FİYATINDA DÜŞÜŞ

Yıllık konut fiyat artışının en düşük olduğu bölge ise fiyatların yüzde 86,3 arttığı Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye bölgesi oldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.