İngiltere Savunma Bakanı Wallace Türkiye’ye geliyor

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Türkiye’nin endişelerine kulak vermenin önemli olduğunu kaydederek, önümüzdeki hafta Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, önümüzdeki hafta Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıkladı.

BBC News’in aktardığı habere göre Wallace’nin Türkiye ziyaretinde İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği, IŞİD ve Suriye, Ukrayna’dan tahıl ihracatı gibi meselelerin ele alınacağını kaydetti.

Norveç’in başkenti Oslo’da konuşan Bakan Wallace, İsveç ve Finlandiya’nı NATO’ya üyelik başvurusu konusunda Türkiye’nin endişelerine kulak vermenin “önemli” olduğunu söyledi.

28-30 Haziran tarihlerinde Madrid’de yapılacak NATO zirvesinde bu ülkelerin başarılı bir şekilde üyelik yönünde adım atmasının sağlanmasının hedeflendiğini belirten Wallace, “Türkiye’nin endişelerini dinleyip anlamanın ve onları gidererek (İsveç ve Finlandiya’nın”) üyeliğini destekleme yönünde bir tutum alması için çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

İngiltere, Ukrayna’nın Odesa limanından tahıl ihracatının sağlanmasında Türkiye’yi garantör olabilecek ülkelerden biri olarak değerlendiriyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.