İmamoğlu: Hıçkıra hıçkıra ağlatacağız

4 yıla kadar hapsi istenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Uzun zamandır muhalefeti bastırmak için yargıyı silah gibi kullanıyorlar. Alıştılar ağlamaya önümüzdeki seçimlerde hıçkıra hıçkıra ağlatacağız” diye konuştu.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava bugün gerçekleştirdi. İmamoğlu’nun avukatlarının reddi hakim talebi reddedilirken, duruşma 21 Eylül’e ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu duruşma sonrası yaptığı ilk açıklamada, “Türkiye’de böyle bir davanın olması, yapılması, sürdürülmesi, iddia makamının daha önce ortaya koyduğu cezayla ilgili tarif utanç verici” olduğunu söyledi.

Daha sonra CHP yetkilileriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki ana yerleşkesinde kameraların karşısına geçen Başkan İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 100’ün üzerinde müfettiş olduğunu anımsattı. Başkan İmamoğlu’nun 16 milyon İstanbullu’nun hakkını 16 milyona vermesindeki başarıdan dolayı saraydakilerin rahatsızlık yaşadığını ileri süren Torun, “İmamoğlu dimdik ayakta, yaşanabilen İstanbul’u ortaya koymaya devam edecek. 84 milyon olarak 16 milyon İstanbullunun gönlünde olan İmamoğlu’nun yanındayız ve övünüyoruz” dedi.

“HUKUK AÇISINDAN TALİHSİZLİKTİR”

Sanık olarak yargılandığı duruşmaya ilişkin davada 4 yıla kadar hapsinin ve siyasi yasaklı olmasının istendiğini anımsatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu süreçte hukukun bu şekilde bir mahkemeyi açıyor olması bile talihsizlik. Bu talihsizliğin yaşanması hepimizi üzmüştür” dedi.

YouTube video

“Uzun zamandır muhalefeti bastırmak için yargıyı silah gibi kullanıyorlar” diyen İmamoğlu, tüm yapılanlarla toplumu germek istediklerini söyledi.

Siyasi bir avuç insana oy verenlere seslenen İmamoğlu, “Bu yaptıklarını ve yapılanları anlakta güçlük çekiyorum. Siyasi anlamda da mana teşkil etmiyor. Bunu bir intikama çevirerek yargıyı özellikle güveni sarsan siyasi bir kazanımla karşılanamaz” dedi.

“Onlar buranın kendi malı mülkü olduklarını düşünüyorlardı” diyen İmamoğlu, “Alıştılar ağlamaya önümüzdeki seçimlerde hıçkıra hıçkıra ağlatacağız. Bu mahkemenin açıklaması talihsizliktir. Açılan dava ama İçİşleri bakanıyla benim aramdadır. YSK’yı ve mahkemeyi meşgul etmeyi bıraksınlar. Hala da devam ediyorlar” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.