İkinci el piyasası hareketlendi

İkinci el otomobil sektörü havaların ısınmasıyla hareketlendi. Hareketlilik esnafın yüzünü güldürürken, sıfır konutta olduğu gibi faizlerin düşürülmesi bekleniyor.

İZMİR İGFA- Mayıs ayının ortalarına gelindiği bugünlerde, havaların ısınması ikinci el sektörünü hareketlendirdi. Birçok vatandaş, otomobil almak için pazarların ve galerilerin yolunu tuttu. Her keseye ve modele uygun otomobiller, yapılan pazarlıklar sonrası alındı. Sektör hareketliliği esnafın yüzünü güldürürken, sıfır konutta olduğu gibi faizlerin düşürülmesi bekleniyor.

Köstür temsilcilerinden ikinci el otomobil alım satımı yapan firma sahibi Egemen Kurtçu (37), “Sektör altın dönemine girdi. Havalar ısındı. Piyasada bir arz artışına neden oldu. Şu an piyasa en hızlı dönemlerinden birini yaşamaya başladı.

Yüzde 40’lık bir artış söz konusu. Ben inanıyorum ki bu sezon en iyi yıllardan biri olacak” dedi. Çip krizinin olumsuz etkilerinin sürdüğünü belirten Egemen Kurtçu, “Bu sorun 2 yıl daha sürer. Bu dönemde 1’nci el ve 2’nci el tamamen ayrıştı. 2’nci el başlı başına bir pazar oldu. 1’nci el tamamen 2’nci elden önde olmalı ama bu dönem öyle değil. Bir ailenin binebileceği en uygun araç şu an 250 bin lira civarında. Herkese bir an önce almalarını tavsiye ediyorum. Temmuz ayında araçlarda bir artış olabilir” dedi.
Pazara ikinci el otomobil almaya gelen evli ve 1 çocuk babası market işletmecisi Burhan Kaymak (40), “Bir süredir araç almayı düşünüyordum. Keseme uygun bir otomobil alacağım. 250- 300 bin bandında bir araç alıyorum. Gönlüme göre bulurum inşallah” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.