DEVA: “Yurt dışına kaçırılan eserlerin iadesi için aktif çalışacağız”

DEVA Partisi Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı Helün Fırat, kendi iktidarlarında müzeciliği hak ettiği değere ulaştıracaklarını söyledi.

ANKARA (İGFA) – DEVA Partisi Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı Helün Fırat, 18 Mayıs Müzeler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl Sayıştay raporlarına yansıyan kayıp eser skandalına ve tahriplere dikkat çekti. İstanbul Arkeoloji Müzesi depolarının ve laboratuvarının yakın zamanda uzmanların açıklanmasına rağmen taşındığını hatırlatan Fırat, müzecilikte yaşanan sorunların can aldığı bir dönemden geçildiğini söyledi.

‘ÇAĞA UYGUN, TEKNOLOJİK ALTYAPI ÇALIŞMALARINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

DEVA Partisi olarak müzelerimizi, yaşam boyu eğitim anlayışına entegre hale getirip, çocuklarımızın büyürken hatıralarında yer tutan, gençlerimizin uğrak yerleri haline gelen ve ülkemizin her sathına, bağlamına uygun olacak şekilde yaygınlaştıracaklarını belirten Fırat, “Müze envanterlerinin modern ve şeffaf şekilde tutulması için çağa uygun, teknolojik altyapı çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Ayrıca yurtdışına kaçırılan eserlerimizin geri iadesi için çok daha aktif çalışıldığı bir dönemi başlatacağız” dedi.

Yeni bir müzecilik anlayışı için çalıştıklarını ifade eden Helün Fırat, “Müzelerde uzmanlıklarına göre, liyakate dayalı bir sistemi esas alarak arkeologların, restoratörlerin, sanat tarihçilerinin istihdam edildiği yeni bir müzecilik anlayışını hâkim kılmak için çalışıyoruz. DEVA Partisi iktidarında müzeciliği hak ettiği değere ulaştıracağız” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.