Hayırlı evlat Hakan Altun!

Hakan Altun, memleketi Siirt’te babası adına okul yaptırdı.

Hakan Altun, merhum babasının ismini taşıyacak Hasan Altun İlkokulu’nun açılışını önceki gün gerçekleştirdi. Memleketi Siirt’te yaptırdığı okulun açılış töreni öncesi ailesi ve yakın dostlarıyla Vali Ali Fuat Atik’le makamında buluştu. Siirt Valisi konuşmasında “Devlet-vatandaş iş birliğinde tamamlanan okulumuzda devletimize, vatanımıza, mukaddesatımıza hayırlı evlatlar yetişeceğini umuyorum. Sizden sonra da yaşayacak bu eser hayır dualarına vesile olacaktır.” diyerek eğitime verdiği destek dolayısıyla Hakan Altun ve ailesine teşekkür etti. Hakan Altun ise okulun yapımına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

blank

Vali Atik, eğitime yaptığı katkı dolayısıyla Hakan Altun’a, Türk bayrağı olarak hazırlanmış Siirt battaniyesi ve plaket verdi.

Açılışta Duygusal Saatler

Okulun açılış törenine Hakan Altun’un annesi Meral Altun, kardeşi Seda Altun, Siirt Valisi Ali Fuat Atik ve eşi Fulya Atik, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Tuncay Şanlı, Semih Şentürk, Derya Bedavacı, Oktay Gürktürk, Zafer Algöz ve

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasında sonra, Siirt’in anne ve babasının memleketi olduğunu ve burada bir okul yaptırdığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Altun, “Çok değerli Siirtli hemşerilerim, belki de hayatımın en zor konuşması olacak, on binleri karşısında şarkı söyledim ama hiç bu kadar heyecanlanmadım. Rahmetli babamın isminin Siirt’te yaşayacağı için çok mutlu ve bu güzel okuldan Türkiye Cumhuriyeti’ne hayırlı evlatlar, bilim adamları, profesörler yetişmesini umuyorum’’ diyerek konuşmasını bitirdi.

Hakan Altun

Öğrenciler, Altun’a, Türk bayrağı işlenmiş bir tablo hediye etti. Konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirildi. Vali Atik, Hakan Altun, ailesi ve dostları sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.

Hakan Altun, babasını adını yaşattığı gibi dedelerinin ismini de Hafız Zeki Altun Müzik Odası ve Seyit Emin İçlek Kütüphanesi’n de okulda yaşatıyor. Hasan Altun İlkokulu 15 derslik, 1 müzik odası, 1 fen laboratuarı, 1 kütüphanesi ve 326 öğrenci sayısıyla bu yıl kapılarını açmış oldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.