Gazeteciyi darp eden Reynmen’in Altın Kelebek’e adaylığına tepkiler büyüyor!

Hürriyet gazetesi ile ikonlaşan Altın Kelebek Ödülleri’nde, Show TV muhabirine fiziki şiddet uygulayan Reynmen’in üç dalda aday gösterilmesine tepkiler sürüyor.

Reynmen lakaplı Yusuf Aktaş, geçtiğimiz ay kendisiyle röportaj yapmak isteyen Show TV magazin muhabiri Akif Yaman’a fiziki şiddet uygulayarak öfke kontrolünde problemler yaşadığını ortaya koymuştu. Saldırı sonrası yaralanan Yaman, karakola giderek Reynmen’den şikayetçi olmuştu.

Basın mensuplarına karşı takındığı kaba ve küçümseyici tavırlarıyla gündeme gelen sosyal medya ünlüsü Reynmen, saç temizlik ve bakım ürünleri markası Pantene ana sponsorluğunda Hürriyet gazetesinin düzenlediği Altın Kelebek Ödülleri’nde üç dalda aday gösterildi.

Bu adaylığa ilk itiraz Sabah’ın usta televizyon yazarı Yüksel Aytuğ’dan geldi. Aytuğ “Reynmen’e ödül mü dediniz?” başlıklı köşe yazısında şunları yazdı:

İki şarkıyla şöhrete ulaşan Reynmen adlı şarkıcı, Altın Kelebek’te tam üç dalda ödüle aday gösterildi.
Reynmen; şarkıları kadar, sosyal medya paylaşımlarındaki küfürlü konuşmalarıyla da tanınıyor. Son icraatı ise kendisine soru sormaya çalışan bir magazin muhabirini tokatlamak olmuştu.
İşte o Reynmen’in ödüle aday gösterilmesini doğrusu anlamakta güçlük çekiyorum.
Bir basın kuruluşu, nasıl olur da gazeteci tokatlayan birini ‘onurlandırmaya’ kalkar?
Cevabını merak ettiğim bir soru daha var: Altın Kelebek’i organize eden Hürriyet gazetesindeki değerli dostlarım, saldırıya uğrayan Show TV muhabiri değil de sizin muhabiriniz olsaydı, bu arkadaşı yine de üç dalda ödüle aday gösterir miydiniz?

Sabah gazetesinden Yüksel Aytuğ başta olmak üzere birçok basın mensubu, Hürriyet’in meslektaşlarının yanında durmayan bu davranışına anlam veremezken tarihinde basın şehidi vermiş Hürriyet gazetesinden konuya ilişkin geri adım gelmedi.

Gazeteciyi darp eden Reynmen’den açıklama “Pişman değilim”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.