Galatasaray fırsatı kullanamadı

Şampiyonlar Ligi C Grubu dördüncü hafta mücadelesinde temsilcimiz Galatasaray, Portekiz ekibi Benfica ile karşı karşıya geldi.

Estadio da Luz’da oynanan ve FIFA kokartlı Sırp hakem Milorad Mazic’in düdük çaldığı karşılaşma 2-1 Benfica üstünlüğüyle sonuçlandı.

Ev sahibi ekibe 3 puanı getiren goller 52. dakikada Jonas Goncalves ve 67. dakikada Luisao’dan gelirken Galatasaray’ın tek sayısını 58. dakikada Lukas Podolski kaydetti.

Bu sonucun ardından Benfica puanını 9’a çıkardı. Galatasaray ise 4 puanda kaldı. Grupta 5. haftada Galatasaray deplasmanda Atletico Madrid ile karşılaşacakken, Benfica deplasmanda Astana’ya konuk olacak.

HAMZAOĞLU’NDAN 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig’deki Eskişehirspor maçına göre 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Başarılı teknik adam Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Semih Kaya ve Emre Çolak’ın yerine Hakan Balta, Bilal Kısa, Aurelien Chedjou ve Wesley Sneijder’le maça başlamayı tercih etti.

Sarı-kırmızılılar sahaya Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Denayer, Hakan Balta, Bilal Kısa, Selçuk İnan, Olcan Adın, Podolski, Sneijder ve Burak Yılmaz 11’iyle çıktı.

“Cim-Bom”da Umut’un dışında kaleci Cenk Gönen, Semih Kaya, Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Emre Çolak ve Sinan Gümüş yedek kulübesinde yer aldı.

VITORIA’NIN SEÇİMİ ALMEIDA OLDU

Kart cezalısı Samaris ile sakat olan Mitroglou’nun kadroda olmadığı Benfica’da ise son lig maçına göre sadece 1 değişiklik yapıldı.

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, Samaris’in yerine orta sahada defans yönü kuvvetli olan Andre Almeida’yı oynattı. Benfica’nın ilk 11’i şu şekilde oluştu:

Julio Cesar, Luisao, Jardel, Silvio, Gonçalo Guedes, Andre Almeida, Eliseo, Talisca, Gaitan, Jonas, Jimenez.

EV SAHİBİ BASKILI BAŞLADI

Ev sahibi Benfica, Galatasaray karşısında ilk tehlikeli atağını 5. dakikada geliştirdi. Sol kanattan gelişen atakta Nico Gaitan pasını Raul Jimenez’e verdi. Jimenez müsait bir pozisyonda sol çaprazdan şutunu çekti ancak kaleci Muslera topu ayağı ile çıkardı. Muslera’dan dönen topu önünde bulan Gaitan, ceza sahası içinden gelişine şutunu çekti ancak top dışarı gitti.

ASLAN OYUNU DENGELEDİ

Benfica’nın ilk 20 dakikadaki baskılı oyununu kıran Galatasaray 23. dakikadan sonra rakip kaleye daha sık gitmeye başladı. İlk 23 dakikada Benfica kalesine şut atamayan Sarı-kırmızılı temsilcimiz 23 ile 33. dakikalar arasın Benfica kalesine 5 şut gönderdi. Kazanılan kornerlerle bunalan rakip savunmada Galatasaray için eksik olan tek şey gol oldu. İlk yarıda gol sesi çıkmayınca takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

BURAK VE SELÇUK MADRİD’DE YOK

Galatasaray’dan Benfica maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, bu karşılaşmada sarı kart görerek Atletico Madrid ile deplasmanda oynanacak maçta cezalı duruma düştü. Burak Yılmaz 44. dakikada, Selçuk İnan ise 55. dakikada sarı kart gördü.

GEREKSİZ BİR FAUL VE TOP KALEMİZDE

İkinci yarıya da maça başladığı gibi hızlı başlayan Benfica 52. dakikada 1-0 öne geçti. Sneijder’in orta sahaya yakın bir blgede rakibine yaptığı faulden doğan serbest vuruşta Gaitan arka tarafa ortasını yaptı. O noktada Jardel Nivaldo topu içeriye çevirdi. Altıpasın hemen gerisinde Luisao’dan seken topu önünde bulan Jonas sol ayağı ile şutunu çekti, Hakan Balta’ya çarpan top Muslera’yı yanıltarak ağlarımızla buluştu.

PODOLSKI ‘MUHTEŞEM SOL AYAĞIYLA’ ATEŞ ETTİ

Benfica’nın 1-0 üstünlüğüy yalnızca 6 dakika sürdü. Galatasaray 58’de Lukas Podolski ile eşitliği yakaladı. Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder ara pasını ceza sahasındaki Bilal Kısa’ya verdi. Bilal bekletmeden pasını Lukas Podolski’ye gönderdi. Ceza alanı sol çaprazında topu önüne alan Podolski, sol ayağıyla çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.

BİR ŞANSSIZ AN DAHA! LUISAO…

Benfica’nın ilk golüne 6 dakikada cevap veren ve rakibini bir anda baskı altında bırakan Galatasaray, beklenmedik bir anda golü ağlarında buldu. Benfica 67. dakikada Luisao’nun golüyle yeniden öne geçti. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gaitan ön direğe yaptığı yerden ortayı Gaalatasaray savunması bir türlü uzaklaştıramadı. Arka bölümde topu önünde bulan Luisao’nun vuruşu doksana gitti.

GAITAN’IN FRİKİĞİNDE MUSLERA DEVLEŞTİ

Son 20 dakikaya 2-1 önde giren Benfica 72. dakikada çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Gaitan, barajın zıplayacağını düşünerek yerden kaleye vurdu. Galatasaray’ın başarılı kalecini Muslera yattı ve direk dibinden topa müdahale etti. Seken topu takip eden Raul Jimenez’in vuruşu da Muslera’nın ayaklarına çarparak dışarı çıktı.

HAMZAOĞLU KOZLARINI SAHAYA SÜRDÜ

Benfica karşısında son bölüme 2-1 geride giren Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Jason Denayer’i ve Burak Yılmaz’ı kenara aldı. Umut Bulut ve Emre Çolak oyuna dahil oldu. Sarı-kırmızılılar’da ilk 11’de sahaya çıkan ve uzun bir süre sol kanatta görev yapan Sabri Sarıoğlu 90 dakika sahada kaldı.

MUSLERA’DAN HARİKA KURTARIŞ VE GAITAN KIZARDI

Galatasaray’ın gol aradığı dakikalarda Benfica kontra ataktan gole çok yaklaştı. Gaitan’ın ceza alanına kadar getirdiği topu bir anda topuğuyla Raul Jimenez’in önüne bıraktı. Kaleye yakın mesafede Jimenez’in köşeye vuruşunu Fernando Muslera harika çıkardı. Bu pozisyonun ardından hızlı gelişen Galatasaray atağında Emre Çolak’ı indiren Gaitan ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

SELÇUK’UN ŞUTU DİREĞİ SIYIRDI

Gaitan’ın atılmasıyla rakip kalede iyice baskı kuran Galatasaray, 87. dakikada Selçuk İnan’ın yaklaşık 25 metreden çıkardığı sert şutu az farkla dışarı gitti.

Kalan bölümde gol olmadı ve maç Benfica’nın 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.