Fransa: Ukrayna, 20 yıldan önce üye olamaz

Fransa, Ukrayna’nın 15-20 yıldan önce AB’ye üye olamayacağını iddia etti.

Fransa’nın AB işlerinden sorumlu Bakanı Clement Beaune, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne 15-20 yıldan önce tam üye olmasının mümkün olmadığını söyledi.

euronews’in aktardığı habere göre Tam üyelik konusunda dürüst olunması gerektiğini belirten Bakan Beaune, buna karşın Ukrayna’nın üyelik süreci boyunca ‘Avrupa siyasi topluluğuna’ katılabileceğini dile getirdi. “Ukrayna’nın 6 ay, 1 yıl ya da 2 yıl içinde AB’ye üye olabileceğini söylersek yalan söylemiş oluruz” diyen Beaune, “Bu gerçekçi olmaz. (Üyelik) kuşkusuz 15-20 yıl alacak.” diye konuştu.

Avrupa Birliği ülkeleri Ukrayna’nın uzun vadede AB ile entegrasyonuna olumlu bakıyor ancak bu konuda acele karar verilmeyeceğini mesajını veriyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da, geçen haftaki açıklamasında ülkesinin Ukrayna’dan önce Batı Balkan ülkelerini Avrupa Birliği’nde (AB) görmek istediğini söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.