FIFA Başkanı Gianni Infantino: Zaman geçirme tarihe karışacak

FIFA Başkanı Gianni Infantino, futbolda radikal değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Gerekli onayın alınması halinde 2024’ten itibaren zaman kaybının önlenmesi, ofsayt tanımının değişimi ve kalecilere yeni kısıtlamalar getirilmesi planlanıyor.FIFA Başkanı Gianni Infantino ve FIFA’nın Global Futbol Geliştirme Sorumlusu Arsene Wenger, futbolda yaşanan zaman kayıplarını ortadan kaldırmak için harekete geçti. Bu bağlamda futbolda, zaman kaybının önlenmesi, kaleciler ve ofsayt ile ilgili önemli değişi

FIFA Başkanı Gianni Infantino ve FIFA’nın Global Futbol Geliştirme Sorumlusu Arsene Wenger, futbolda yaşanan zaman kayıplarını ortadan kaldırmak için harekete geçti. Bu bağlamda futbolda, zaman kaybının önlenmesi, kaleciler ve ofsayt ile ilgili önemli değişikliklerin yapılması adına çalışma başlatıldı. FIFA’nın gündemindeki üç temel konu; zaman kaybının önlenmesi, kaleciler ve ofsayt olarak belirlendi.

Bu fikirlerin, yakın zamanda İngiltere’de düzenlenecek IFAB toplantısında konuşulması ve onaylanması durumunda 2024 itibarıyla maçlarda uygulamaya girmesi planlanıyor. Zaman kaybının önlenmesi adına basketboldaki gibi süre uygulaması devreye girecek. Gol sevinçleri, oyuncu değişiklikleri ve sakatlık gibi oyunun durduğu her an, zaman da duracak. Böylece maçlar, 90 dakikada bitecek.

Ofsayt kuralında da radikal değişimler kapıda. Santimlik ofsayt kararları tarihe karışacak. Artık hücum oyuncusunun vücudunun bir bölümünün, rakip futbolcunun vücudunun bir bölümüyle aynı hizada olması, ofsaytı bozmak için yeterli olacak. Kalecilere penaltı atışlarında yapılan kısıtlamaya da yenileri eklenecek.

Penaltı atışları sırasında kalecilerin, atışı kullanacak oyuncunun dikkatini dağıtmasına izin verilmeyecek. Kalecinin penaltı atışını geciktirmesi, atışı kullanacak kişiyle konuşmaya çalışması, direklere ya da filelere dokunması engellenecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.