Fatih Terim: Kerem Aktürkoğlu nadir bir yetenek

Fatih Terim, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Türkiye’nin deplasmanda oynayacağı Portekiz karşılaşması öncesinde İtalyan basınına ”Dünya Kupası’nın favorilerinden olan Portekiz ile karşılaşacağız. Eğer geçersek futbol devi, tüm zamanların favorisi İtalya olacak. Tabii ki bu bizim için kolay değil ama geçmişe bakarsak Türkiye’nin imkansız denilen şeyleri başardığını görürüz. Türkiye bir futbol ülkesi ve tüm turnuvalarda yer almalı.” açıklamasında bulundu.

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Fatih Terim, İtalyan basınından La Gazetta Dello Sport’un sorularını yanıtladı.

Tecrübeli teknik adam bu akşam Portekiz’in Porto şehrinde oynanacak Portekiz- Türkiye karşılaşması hakkında şunları söyledi:

”Bir futbol aşığı olarak Türkiye, Portekiz ve İtalya’nın üçünün de Dünya Kupası’nda olmasını isterdim. Türkiye’nin Katar 2022’ye giden yolu hiç de kolay değil. İlk olarak Dünya Kupası’nın favorilerinden olan Portekiz ile karşılaşacağız. Eğer geçersek futbol devi, tüm zamanların favorisi İtalya olacak. Tabii ki bu bizim için kolay değil ama geçmişe bakarsak Türkiye’nin imkansız denilen şeyleri başardığını görürüz.

Ruben Dias ve Pepe’nin olmayışı avantaj gibi gözükse de Portekiz’in kadrosuna bakarsak tamamı dünya klasmanında oyuncular. Orta sahada da şampiyon olmuş oyuncular var. Cristiano Ronaldo’yu da unutmayalım. Ayrıca 22 yaşlarındaki Rafael Leao ve Joao Felix de şimdiden en üst düzeyde olan futbolcular. Bence Portekiz’deki maç çok yüksek seviyede kaliteli olacak.”

TÜRKİYE’Yİ DÜNYA KUPASI’NDA GÖRMEK İSTİYORUM

Türkiye’nin, Portekiz ve İtalya’yı geçerek 2022 Dünya Kupası’na katılmasını istediğini belirten Terim “Türkiye bir futbol ülkesi ve tüm turnuvalarda yer almalı. Taktik disiplinimiz var ve buna hislerimizi de eklediğimizde kendimize özgü bir futbol modelini ortaya çıkarıyoruz. Ayrıca çok önemli ve ilginç bir genç oyuncu grubumuz var. Çoğu ile beraber de çalıştım ve onların geliştiğini görmek ve bu Dünya Kupası ile beraber tüm önemli turnuvalarda görmek isterim.” dedi.

KEREM AKTÜRKOĞLU NADİR BİR YETENEK

Galatasaray’da beraber çalıştığı Kerem Aktürkoğlu’nun sahip olduğu yeteneklere vurgu yapan 68 yaşındaki teknik adam açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizim de çok fazla önemli ve değerli oyuncumuz var. Örneğin Hakan Çalhanoğlu bence şu anda bir fenomen haline geldi. 19 yaşında Hamburg’da oynarken ona milli takımda şans vermiştim ve hiç şüphem yoktu. Onun potansiyelini biliyorum ve daha fazlasını da yapabileceğine inanıyorum. Öte yandan Merih Demiral’ın da Atalanta’da doğru bir ortamda gerçek değerini göstermesinden dolayı çok mutluyum. Serie A’daki ve Avrupa’nın diğer liglerindeki oyuncularımız dışında Kerem Aktürkoğlu’nu da söylemem gerekiyor. Yakında Avrupa’ya kendisini tanıtacak. Portekiz karşısında ve umarım İtalya karşısında da fark yaratabilir. Bugünün futbolunda koşu ve çalım anlamında çok fazla görülmeyen bir yeteneği var. “

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.