Elon Musk şaka yaptı Dogecoin dibe vurdu

Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın, ABD’nin popüler sohbet programı ‘Saturday Night Live’de (SNL) yaptığı açıklamanın ardından, popüler kripto para birimlerinden Dogecoin’in değerinde ciddi bir düşüş yaşandı.

Teknoloji kralı Elon Musk’ın kripto para birimi Dogecoin ile ilgili bir tweet atması sanal paranın önceki günlerde bir yükseliş kazanmasına yol açmıştı. Musk, ‘Saturday Night Live’de (SNL) kripto para için ‘üçkağıt’ ifadesini kullandıktan sonra Dogecoin’in değerleri çakıldı.

Skeçte, “Dogecoin nedir” sorusunu önce “Para biriminin geleceği. Dünyayı ele geçirecek durdurulamaz bir finansal araç” diye yanıtlayan Musk, “Yani üçkağıt mı?” sorusuna ise gülerek “Evet üçkağıt” yanıtını verdi.

Bunun üzerine Dogecoin’in değeri hızla çakıldı. Kripto para birimi, program öncesi 0.65 dolar civarındayken yüzde 28 değer kaybederek 0.47 dalara kadar düştü.

Programa katılan Maye Musk da oğluna Dogecoin üzerinden takıldı. Anneler Günü hediyesi için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Maye Musk, “Umarım Dogecoin değildir” dedi. Oğlu ise “Evet, öyle” diye yanıtladı.

Musk, programın açılışında ise SNL’yi sunan ilk Asperger sendromlu kişi olduğunu söyleyerek stüdyodakilerden alkış aldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.