Ece Vahapoğlu: Parlak bir cilt için su ve nefes

Yazar Ece Vahapoğlu, Selim Sırrı Paşa Salonu’ndaki “İyi Enerjili Yaşamanın Sırları” adlı söyleşi katılımcılarla bir araya geldi

12. Kocaeli Kitap Fuarı yoğun etkinlik ve söyleşileri ile Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Yazar Ece Vahapoğlu, Selim Sırrı Paşa Salonu’ndaki “İyi Enerjili Yaşamanın Sırları” adlı söyleşi de katılımcılara hitap etti. Söyleşide birçok farklı başlık üzerine duran Yazar Vahapoğlu, beslenme alışkanlıkları üzerine konuşurken, “Yemek yerken su içmeyin, yemek yerken su içtiğimizde midemizin bir öz asidi vardır, o su içtiğimizde azalıyor. Yani mide asit seviyesi azaldığı için asli görevini yerine getiremiyor ve bu midemizin çok çalışmasına yol açıyor” dedi.

“NEFESİMİZ BİZİM YAŞAM YAKITIMIZ”

Katılımcılarla birlikte terapi yaptıktan sonra konuşan Yazar Ece Vahapoğlu, “Nefesimiz bizim yaşam yakıtımız. Onu en kaliteli bir şekilde içimize almalıyız. Mesela bir yere uzanacağız, spor yaparken bacağımızı uzatacağız, nefesimizi kullanarak yapacağız. Ne kadar temiz ve kaliteli nefes alırsak cildimiz o kadar parlar” dedi.

“SU İÇMEK CİLDİ PARLATIR”

Su içmenin faydalarını vurgulayan Yazar Vahapoğlu, “Su içmekte çok faydalıdır. Su içmek vücudu rahatlatır, su içmeyenlerde baş ağrısı olur, vücut sindirim metabolizması yavaşlar. Ayrıca su içmenin cilt parklaklığına dahi çok faydası vardır” dedi.

“AKŞAM YEMEKLERİ HAFİF OLMALI”

Vahapoğlu, “Mutlu bir bağırsak mutlu bir mide sistemi için özellikle akşam yemeklerinde hafif yemekleri tercih etmelisiniz. Akşam yemekleri ağır olduğunda insanı çok ağırlaştırır ve gece boyunca organlar çok yorulur. Akşam yemeklerinde özellikle sebze yemekleri tercih edilmelidir” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.