Dünya’ya çarpabilir! NASA’dan kayıp göktaşıyla ilgili korkutan açıklama

Keşfedilmesinden bir gün sonra yörüngesi kaybolan yılladır da kayıp olan göktaşıyla ilgili NASA’dan bir açıklama geldi. NASA’nin açıklamasına göre; göktaşı, önümüzdeki yıl itibarıyla her an Dünya’ya çarpabilir. Fakat oluşacak olan enerji gezegeni yok etmeye yetecek kadar büyük değil.

NASA’dan kayıp olan ‘2007 FT3′ şeklinde isimlendirilen göktaşı hakkında uyarı mesajı geldi. Keşfedilmesinden bir gün sonra ortadan kaybolan göktaşının Dünya’ya dönüş yolunu bulduğunu tahmin ediyor.

NASA Dünya’ya Yakın Nesne Araştırmaları Merkezi (CNEOS), kayıp göktaşının yörüngesini belirlemek sebebiyle çalışmalar gerçekleştiriyordu. Elde edilen son verilen, bu asteroidin seneye gezegene çarpabileceğini kanıtladı.

Açıklanan bilgilere göre; kayıp göktaşının Ekim 2024’te Dünya’ya çarpma ihtimali kabaca 11,5 milyonda bir. Mart 2024’te Dünya’ya çarpma olasılığı da ’10 milyonda bir’ diye ifade edildi.

Bu durum son derece küçük bir ihtimal olsa da göktaşının gezegene çarpması halinde 2,6 milyar ton TNT gücünde patlama yaratması öngörülüyor.

GEZEGENİ YOK ETME GÜCÜ YOK

Böyle bir enerji gezegeni yok etmeye yetecek kadar büyük değil. Öte yandan çarptığı bölgede büyük hasara yol açması ve Dünya’nın her tarafına şok dalgaları göndermesi mümkün.
Uzay ajansları bugüne dek Dünya’ya yakın 30 binden fazla göktaşını belgeledi. Bu nesneler halihazırda gözlemlenmeye devam ediyor.

Tüm bunlara rağmen NASA ve diğer kurumlar, Güneş’in parıltısı içinde saklanan ve henüz keşfedilememiş büyük asteroit ve kuyrukluyıldızların varlığından emin.

Bilim insanları, bahsi geçen kayıp asteroide ne olduğundan henüz emin değil. Dünyamıza çarpma ihtimaline karşı tetikte kalacaklarını ve işaretleri aramaya devam edeceklerini söylüyorlar.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.