Dünya yıldızı futbolcudan dikkat çeken Kerem Aktürkoğlu açıklaması

Manchester City’nin Türk asıllı Alman orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan, Galatasaray’ın yükselen yıldızı Kerem Aktürkoğlu’nun da Avrupa’ya yakışan bir futbolcu olduğunu belirterek ”Son haftalarda Galatasaray’ı daha çok takip ediyorum. Kerem Aktürkoğlu Avrupa’ya yakışan bir futbolcu. Onu da Çağlar gibi, bir adım önce Almanya sonra İngiltere’de görmek isterim” dedi.

İngiliz devi Manchester City’nin 31 yaşındaki başarılı orta saha oyuncusu, İlkay GündoğanTivibu Spor’da Mustafa Müjdat Muratoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Türkiye ligini takip ettiğini belirten Gündoğan, Antalyaspor teknik direktörü, Nuri Şahin’i gururla takip ettiğini belirterek ”Antalyaspor teknik direktörü Nuri abiyi gururla takip ediyorum. Antalyaspor’un maçlarını izleyemesem bile skorlarına bakarım. Çok iyi iş yapıyor, başarılılar. O da tabi ki işin daha çok başında. Buna rağmen çok başarılı” dedi.

“LÖW’Ü TÜRKİYE’DE GÖRMEK İSTERİM”

Alman teknik adam Joachim Löw’ün Türkiye’de çalışmasını istediğini kaydeden yıldız futbolcu, Löw hakkında ”Löw oyuncuların sevdiği bir adamdır. Milli takımdaki başarısı ortada. Teknik direktör olarak Türkiye’ye yakışır. Onu orada görmek isterim. Ama sonuçta kararı kendisi verecek. Ben de bir sonrakini adımını merakla bekliyorum” açıklamasında bulundu

“KEREM AKTÜRKOĞLU AVRUPA’YA YAKIŞAN BİR FUTBOLCU”

Galatasaray’ın genç yıldızı Kerem Aktürkoğlu’nun Avrupa’ya yakışan bir futbolcu olduğunu dile getiren Gündoğan ”Son haftalarda Galatasaray’ı daha çok takip ediyorum. Kerem Aktürkoğlu Avrupa’ya yakışan bir futbolcu. Onu da Çağlar gibi, bir adım önce Almanya sonra İngiltere’de görmek isterim. Cengiz ve Hakan da öyle. Bu isimler Türkiye’yi çok güzel temsil ediyor. Kerem’i de Avrupa’nın büyük takımlarında görmek isteriz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN DÜNYA KUPASI’NA GİDEMEMESİNE ÜZÜLDÜM”

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası’na katılamaması nedeniyle üzüldüğünü açıklayan tecrübeli orta saha oyuncusu şunları söyledi:

”Türk yeteneklerinin limiti yok, daha gençler de geliyor. Türkiye’nin Dünya Kupası’na gidememesi hayal kırıklığı oldu, ben de çok üzüldüm. Ama iyi yetenekler ve büyük bir potansiyel var. Bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bu isimler 7-8 yıl sonra büyük başarılara imza atabilir.
Cenk Tosun’la iletişimimiz bayağı var. O talihsiz sakatlıklar yaşadı ve bugüne kadar Premier Lig’de potansiyelini gösteremedi. Çağlar Söyüncü’yle karşı karşıya geldiğimizde tanıştık. Sonrasında konuştuk. Sürekli karşılaştığımız için daha çok görüşmeye başladık. Sevdiğim bir kardeşim. Geçen sezon gerçekten çok iyi oynadı, bu sezon Leicester City iyi olmasa da o formunu korudu. Premier Lig’de olan Türk futbolcuları takip ediyorum. Çağlar’ın bir sonraki adımını merak ediyorum.

Premier Lig’e benzer bir lig olduğunu düşünmüyorum. Almanya’da uzun yıllar geçirdim. Bundesliga’yla Premier Lig arasında da fark var. Süper Lig’de oynamadığım için yorum yapamayacağım. Ama Premier Lig benzersiz ve üst seviyede bir lig. Çok zor ve kendine dikkat etmeyi gerektiren bir yer. Benim için büyük bir tecrübe. İlk dönemde sakatlıklar yaşadım ama son 2-3 sene benim için çok iyi geçti. Oyunumu başka seviyeye getirdim”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.