Dilek Pehlivan ilk kitabının ardından deneme türündeki ikinci kitabı “Yamalı Kalp” çıktı

Sanatçı ve yazar Dilek Pehlivan ilk kitabının ardından deneme türündeki ikinci kitabı Yamalı Kalp, Gece Kitaplığı Yayınevi’nden çıktı. “Yırtılıp parçalanıp sonra yama yapılmış bir kalp ile ne kadar devam edebilirsin, dikiş izleri hatırlatır hep yarıldığı yeri. O artık Yamalı Kalp!” diyor yazar kitabında.

Hayata dair düşüncelerinin tecrübelerinin dışında insan ilişkilerine de değinen yazarın Yamalı Kalp kitabı gerek kapağı ve içeriğiyle okurun beğenisini kazandı.

Kırklareli doğumlu, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Radyo Sinema ve Televizyon mezunu olan Dilek Pehlivan, üniversite yıllarında senaryo yazarak yazarlığa başlamıştır. Üniversite eğitim süresince televizyon ve radyo programları denemeleri yapan Pehlivan Tiyatro sanatçısı Ayla Algan’dan oyunculuk eğitimi alıp dizi ve sinema filmlerinde rol almıştır.

İlk single çalışması “Bana Ne Kısmetle Var” ve ikinci single çalışması “Keskin Bıçak” ile müzik piyasasında da yer alan Pehlivan’ın yayınlanmış ilk kitabı şiir türünde “ Zayıf Bedenlere Yüktür Aşk” ismindedir.

Yamalı Kalp Kitap Açıklaması:

İçimin can kırıklıklarına dokundum. Parça parça can yarığı… İnsan bir kere kırıldı mı, dağıldı mı, toparlanamaz. Ya atacaksın ya da yamalayacaksın, yama tutarsa.

İnsanın kalbi de yama tutarmış. Her acıdan düş kırıklıklarından sonra yamaladık ve hayata devam ettik. Ta ki karşımıza yeniden parça parça edecekler çıkana kadar. Hayat böyledir; önce sevindirir, ümitlendirir. Sonra da nasıl parça parça etsem diye güler, plan yapar. Yine dağıtır, parçalar her seferinde… Dağılan parçalarını toplayabildiğin kadarını toparlar ve devam edersin yoluna. Ve hep gözünden kaçan parçalar da olur. Eksik kalırsın, başkasını alıp koysan, yerini tutmaz sırıtır, emanet durur. Bilirsin, anlarsın, yamalıdır işte, eskisi gibi değildir. Yırtılıp parçalanıp sonra yama yapılmış bir kalp ile ne kadar devam edebilirsin, dikiş izleri hatırlatır hep yarıldığı yeri. O artık Yamalı Kalp’.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.