Dilan Çiçek Deniz, tam bir edebiyat tutkunu

Show TV’nin sevilen dizisi Çukur’da Sena Koçovalı karakterine hayat veren güzel oyuncu Dilan Çiçek Deniz’in tam bir edebiyat tutkunu olduğu ortaya çıktı.

Elle dergisinin Aralık sayısına kapak olan Dilan Çiçek Deniz, edebiyat tutkusunu anlattı. İlk şiir kitabının 15 yaşındayken basıldığını söyleyen ünlü oyuncu, şimdi denemeler yazıyor.

blank

“KELİMELER PARMAK UCUMDAN AKIYOR”

‘Kendime yazar diyemem ama yazmak ruhuma iyi geliyor, kelimeler parmak ucumdan akıyor. Annemle birbirimize şiir yazıyoruz.’ diyen Dilan Çiçek Deniz’in en sevdiği şairler arasında Sylvia Plath, Cemal Süreya ve Arif Nihat Asya yer alıyor.

Üniversitede karşılaştırmalı edebiyat okuyan güzel oyuncu, yeni başladığı ikinci üniversite eğitimini ise felsefe üzerine yapıyor.

Çiçek’in hayran olduğu Sylvia Plath, Amerikalı şair ve yazardır. Trajik yaşamı ve intiharıyla tanınan Plath, aynı zamanda yarı otobiyografik bir roman olan ve depresyonu üzerine ayrıntılı bilgiler veren Sırça Fanus kitabının yazarı olarak bilinir. Anne Sexton ile birlikte, Plath gizdökümcü şiirin önemli isimlerinden biridir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.