DİKKAT! Siber zorbalar online dersleri sabote ediyor

Pandemi nedeniyle evlerinden online ders almak zorunda kalan öğrencilerin başı siber zorbarla dertte. Öğrencilerin isimlerini kullanarak yayına bağlanan sapıklar, ders esnasında cinsel içerikli videolar paylaşıp, küfürler ederek eğitimi baltalıyorlar.

Pandemi nedeniyle online ders sistemine geçen öğretmen ve öğrencilerin başı siber zorbalarla dertte. vlerinde uzaktan eğitim alan öğrencilerin başı siber sapıklarla dertte. EBA sisteminde yaşanan aksaklıklardan dolayı öğretmenlerin ders işlemek için başvurduğu zoom programına öğrenci isimleriyle dahil olan siber zorbalar öğrencilerin eğitim almalarına izin vermiyor.

Bursa’da sanal eğitim başladığından bu yana dijital zorbalar yüzünden ders işleyemeyen okulun öğrenciler, öğretmenler ve veliler Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e kadar şikayet etmelerine rağmen, sorunlarına çözüm bulamadı. Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa Mahallesinde bir çok okul siber sapıklar yüzünden ders işleyemiyor. Öğretmenler ile öğrenciler arasında iletişim kurmak, eğitim hayatları boyunca kullanabilecekleri materyalleri sağlamak üzere kurulan Türkiye’nin dijital eğitim platformu EBA üzerinden ders işlemek için zoom programına dahil olan öğretmenler ve öğrenciler okulların açılmasından bu yana dijital sapıkların türlü hakaret ve cinsel içerikli hareketlerine maruz kalıyor.

Veliler, yetkililerin hoş olmayan bu duruma bir an evvel çare bulunmasını istedi.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.