’Derin Aşk’ koleksiyonu kalpleri fethetti

Osmanlı motiflerinin; ihtişamını, asaletini, kişiye özel tasarladığı birbirinden şık mücevherlerin ışıltısı ile harmanlayan mücevher tasarımcısı Arda İşler; İstanbul Sheraton Grand Ataşehir’de gerçekleşen festivalde ilk kez görücüye çıkardığı ’Derin Aşk’ koleksiyonu ile kalpleri fethetti.

Sektör de uzun dönemdir, Osmanlı sultanlarına ithafen hazırladığı, özel koleksiyonlarla damga vuran; Hürrem’in Gözyaşları, Kösem Sultan, Safiye Sultan isimli nadide eserleri ile mücevher tutkunlarının gönlünde ayrı bir yer edinen Arda İşler; Zyfest Alışveriş Festivali’nde ’Derin Aşk’’ koleksiyonu ile dikkatleri çekti.

blank

İşler’in uzun süredir mücevher tasarımlarını yaptığı oyuncu Tuğba Melis Türk tarafından tanıtılan ’Derin Aşk’’ koleksiyonu ilk kez görücüye çıktı. Koleksiyon dört aylık bir çalışmayla Arda İşler tarafından tasarlandı.

Arda İşler kimdir?

13 Ocak 1981 doğumlu olan Arda İşler, Kapalıçarşı’nın tanınmış döküm ustalarından biri olan babası Murad İşler’in yanında ilk çıraklık dönemini yaşadı. Babasının mesleğe olan aşkı onu etkiledi. 12 yaşında ünlü sadekar Kadim Biros’un yanına çalışmaya başladı. Kadim Ustanın yanında `sadekarlığı’ yani değerli metalleri şekillendirip onlara hayat vermeyi öğrenen Arda İşler için bu hiç de kolay olmadı. Neredeyse altı yıl sadece ustasını seyretti. Burada mesleğin temel inceliklerini öğrenen Arda İşler, daha sonra asıl yeteneğini ortaya serecek olan sadekarlığı öğrendi. Askerden geldikten sonra da kardeşleriyle birlikte kendi işini ve markası Assu’yu yarattı.. Bugün yanında 30 kişi çalışıyor, çok zor ve ağır parçaları tasarlamasıyla adından sıkça söz ettiriyor. Klasik Osmanlı ve Antik Bizans tarzında elmas, zümrüt ve pırlanta takılar yapıyor. Tasarımlarıyla mücevher tutkunlarına farklı kapılar aralayıp, hayal gücünün sınırlarını zorlayan Arda İşler, Kapalıçarşı’nın, abanoz ağacından yüzük yapabilen ve kırmızı altını işleyebilen tek ustası. Kişiye özel tasarımlar yaptığı için her takıdan bir tane üreten İşler, istenilse de ikincisini yapmıyor. Arda İşler, Türkiye takı işlemeciliğinde dünya liginin en üst sıralarına yerleşmeyi başardı. Avrupa’dan, Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya uzanan coğrafyada, Türkiye’den çıkan tasarımlar konuşuluyor ve satın alınıyor. İşler’in takı piyasasında adını duyuran “Hürrem’in gözyaşları” seti, kırmızı altın ve yakutlarla yapılmış bir çalışma. Yakın zamanda görücüye çıkarttığı Kösem Sultan gerdanlığnda ise 18 karat elmas – pırlanta ve roz altın kullandı. Bugün ünlü siyasetçilerden işadamlarına birçok müşterisi olan İşler, ayrıca Ortadoğu sosyetesinin önde gelenlerine de özel çalışmalar yapıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.