Delta ve Kappa varyantları hızla yayılıyor!

İtalya’da son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 28 kişi hayatını kaybetti, böylece ölenlerin 127 bin 615’e yükseldi. Vaka ile iyileşenler sayısı neredeyse eşit. İyileşenlerin sayısı da 2 bin 345 artışla 4 milyon 86 bin 188’e ulaştı. Ülke genelinde Kovid-19’un bulaşıcı türü ‘Delta’ ve ‘Kappa’ varyantları yayılmaya devam ederken, bir haber de Bosna Hersek’ten geldi.

İtalya’da son 24 saatte 28 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, on 24 saatte yapılan 199 bin 238 testte 794 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Böylece salgının başladığı Şubat 2020’den bu yana toplam vaka sayısı 4 milyon 261 bin 582’ye ulaştı.

Ülkede aktif Kovid-19 hasta sayısı 47 bin 779 olarak kaydedildi. İtalya’da bugün koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı ise 28 artarak 127 bin 615’e yükseldi.

İKİ VARYANT TÜRÜ HIZLA YAYILIYOR

İyileşenlerin sayısı da 2 bin 345 artışla 4 milyon 86 bin 188’e ulaştı.

Bu arada İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü’nün raporuna göre, virüs bulaşma katsayısı (Rt endeksi) 0,63’e geriledi. Buna karşılık raporda, ülke genelinde Kovid-19’un bulaşıcı türü ‘Delta’ ve ‘Kappa’ varyantlarının yayılmaya devam ettiği belirtildi.

BOSNA HERSEK’E DE SIÇRADI

İlk kez Ekim 2020’de Hindistan’da tespit edilen ve ‘çift mutant’ adı verilen ve DSÖ tarafından ‘endişe verici varyant’ olarak nitelendirilen son varyant ‘delta’ oldu.

Delta varyantının, Hindistan’da Mart’ta başlayan ve günlük vaka sayılarının 400 bine kadar çıktığı ikinci salgın dalgasının sorumlusu olduğu belirtiliyor.

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu, Mayısta yaptığı açıklamada Delta varyantının yayılma hızının Alfa varyantına göre yüzde 51-67 daha fazla olduğu uyarısında bulunmuştu.

DSÖ, 19 Haziran’da yaptığı açıklamada, bulaşıcı özelliği yüksek Delta varyantının dünya genelinde baskın tür haline gelmesinin beklendiğini bildirmişti.

Baş ağrısı, boğazda kuruluk, burun akıntısı ve ateş gibi grip benzeri hastalık belirtilerine yol açan Delta varyantı, Kovid-19’un önceki tiplerinde görülen öksürük, solunum stresi, sırt ağrıları gibi zatürre, soğuk algınlığı türü hastalık tablosundan farklılaşıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.