Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’ye en başarılı 18 yılını yaşattık

Manisa’daki açılış törenine canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, “Vatan yansa ateşinde ısınacak bu güruha rağmen Türkiye’ye cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattık. Sessiz bir devrime imza attık. Biz muhalefet gibi yalanla günü kurtarmaya çalışmıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni’ne, Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.

Burada önemli açıklamalarda bulunarak, göreve geldikleri tarihten bu yana doğal gaz dağıtımına yapılan yatırımın 27 milyar TL’yi bulduğunu belirten Erdoğan, “Bizden önce sadece 5 ülkede doğal gaz varken biz bunu 81 ilimize yaygınlaştırdık” ifadesini kullandı.

“Bugüne kadar pek çok badire atlattık. Cumhuriyet mitinglerinden gezi olaylarına, 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsüne kadar envai saldırıya uğradık” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Sadece medya ile çeteler ile değil, 80 senedir Türkiye’nin başına musallat olan takoz muhalefetle de mücadele ettik. Asrın projesi Marmaray’ı engellemeye kalktılar. Avrasya Tüneli’nin daha proje aşamasında mahkemeye taşıdılar. İstanbul Havalimanı’nın inşaasından bizi vazgeçirmek için sokak şiddeti dahil her türlü provokasyonu denediler.

blank

‘BU ÜLKENİN KALKINMASINA ÇELME TAKMAYA KALKTILAR’

Salgınla mücadelede elimiz ayağımız olan şehir hastanelerini karalamak için kurgu-yalan nice haber uydurdular. Uluslararası yatırımcıyı ürküterek, bu ülkenin kalkınmasına çelme takmaya kalktılar.

‘TÜRKİYE’YE EN BAŞARILI 18 YILINI YAŞATTIK’

Vatan yansa ateşinde ısınacak bu güruha rağmen Türkiye’ye cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattık. Sessiz bir devrime imza attık. Biz muhalefet gibi yalanla günü kurtarmaya çalışmıyoruz.”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Soma ve Kırkağaç’taki vatandaşlarımız da artık doğal gazın konforundan, temizliğinden ve rahatlığından yararlanabilecek. Bunun için toplam 29,5 milyon lira yatırım yaparak, 45,2 kilometre uzunluğunda doğal gaz hattı döşedik. Göreve geldiğimizden bu yana Türkiye genelinde doğal gaz dağıtımına yapılan yatırım toplamda 27 milyar lirayı buldu. Bizden önce sadece 5 büyük şehrimizde doğal gaz varken biz bu imkanı 81 şehrimizin tamamına yaygınlaştırdık. 2020 sonu itibarıyla 153 bin kilometre dağıtım şebekesi uzunluğuna ulaşarak 589 yerleşim yerine doğal gaz arzı sağladık.

Bugün 54,5 milyon vatandaşımız doğal gazın konforundan yararlanıyor. Doğal gazın ulaştığı toplam nüfusumuz ise yaklaşık 68 milyondur. Tüm dünyada kamu yatırımlarının durma noktasına geldiği 2020’de de doğal gaz yatırımlarımıza ara vermedik. Salgına rağmen 39 ilçe ve beldemizi doğal gaza kavuşturduk. İnşallah 2021’de de doğal gaz yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz. Enerji yatırımımızla beraber doğal gazın da ecdat yadigarı Manisa’ya hayırlı olmasını diliyorum.”

’80 SENEDİR TÜRKİYE’NİN BAŞINA MUSALLAT OLAN TAKOZ MUHALEFET…’

Cumhuriyet mitinglerinden Gezi olaylarına, 17-25 Aralık girişiminden 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsüne kadar envaiçeşit saldırıya uğradık. Sadece medyayla çetelerle teröristlerle değil, aynı zamanda 80 senedir Türkiye’nin başına musallat olan takoz muhalefetle de mücadele ettik. Asrın projesi Marmaray’ı engellemeye kalktılar. Avrasya Tüneli’ni daha proje aşamasındayken mahkemeye taşıdılar. İstanbul Havalimanı’nın inşasından bizi vazgeçirmek için sokak şiddeti dahil, her türlü provokasyonu denediler. Bugün salgınla mücadelede elimiz, ayağımız olan şehir hastanelerimizi karalamak için kimi kurgu kimi külliyen yalan nice haber uydurdular.

‘VATAN YANSA ATEŞİNDE ISINACAK KADAR GÖZÜ KARARMIŞ…’

Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkeleri Türkiye’yi örnek göstererek bu ülkenin salgınla mücadelesine gölge düşürmeye çalıştılar. Savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı azaltacak en kritik projeleri küçümsediler hatta karaladılar. Türkiye’yi yurt dışına şikayet ederek, uluslararası yatırımcıyı ürküterek bu ülkenin kalkınmasına, güçlenmesine, küresel ölçekte cazibe merkezine dönüşmesine çelme takmaya kalktılar. Vatan yansa ateşinde ısınacak kadar gözü kararmış bu güruha rağmen hamdolsun Türkiye’ye, Cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattık.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.