Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’a gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetine icabetle günübirlik ziyaretlerde bulunacağı Azerbaycan’a gitti.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 11.00’de Bakü’ye hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer İleri ile Efgan Ala, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.

Apronda askerî tören kıtasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret kapsamında ilk olarak Bakü’de düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katılacak.

Ardından Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Hava Kuvvetleri ile Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK akrobasi gösterisini izleyecek.

Daha sonra iki lider Asan Hizmet Merkezi ve Bakü Bilim Merkezi açılışını yapacak.

Akşam da Aliyev ile yemekte bir araya gelecek Erdoğan’ın gece saatlerinde Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.