CHP’li Başkan Adem: “Dolar ve Merkez Bankası rezervi can yakıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, dövizdeki durdurulamayan artışla ilgili değerlendirmede bulundu. Merkez Bankası’nın rezervlerinin gün geçtikçe eridiğini belirten Başkan Adem:” AK Parti’nin tek gayesi iktidardan gitmeden ülkeyi soymak” dedi.

ANKARA İGFA- İktidarın ekonomiyle ilgili herhangi bir planı olmadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem; “20 Aralık saat 19.40’ta Cumhuriyet tarihinin rekoru olan 18,162 TL seviyesine ulaşan dolar kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından 16,270 TL’ye düşmüştü. Aynı gece dolar kuru 13,44 ile günü kapatmıştı. Geçen 5 ayda dolar yeniden 16,12 seviyesine çıktı. Cumhuriyet tarihi rekoruna 2 lira 4 kuruş kaldı. Dolar/TL 10 günlük yükselişin ardından 16′ TL’yi buldu. Gün içi en yüksek seviye 16.1144’yi gördü. Euro ise 17,3045 TL’den işlem görürken gün içi en yüksek seviye 17,3144’yi buldu.TCMB’nin mevcut döviz politikasını sürdürebilmek için her gün daha fazla dövize ihtiyaç duymasına karşın rezervlerinin erimeye devam etmesi piyasanın kamu kontrollü olarak tanımladığı kur politikasındaki sürdürülebilirliğin sorgulanmasının ana nedeni.

TCMB’nin swap hariç rezervleri de eksi 52 milyar dolara kadar gerilemiş durumda. Halbuki bundan birkaç ay önce Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, her şeyi bilinçli yapıyoruz, kontrolümüz altında demişti. Ama görüldüğü üzere dolar artışı devam ediyor. Enflasyon artıyor, halk zamlar altında eziliyor. Ekonominin kitabını biz yazdık diye Erdoğan ve yancıları ise ekonomi ile ilgili somut bir adımda bulunmuyor. Daha da çalıyorlar, halkın rezervlerini çar çur ediyorlar.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.