Bursa Milletvekili Aydın Bakan Koca’ya sordu… Bursalıların sesine kulak verecek misiniz?

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya verdiği soru önergesiyle Muradiye Devlet hastanesinin son durumunu sordu.

BURSA (İGFA) – Bursa’da kamu hastanelerinde ciddi bir yoğunluğun olduğunu ifade eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, 16 Temmuz 2019’da Şehir Hastanesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte kapılarını hastalara kapatan Muradiye Memleket Devlet Hastanesi’nin yeniden hizmete girmesi için düzenlenen kampanyalara dikkati çekerek, son durumunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Milletvekili Aydın verdiği önergede, her görüşten vatandaşın hastanenin yeniden hizmet vermesi için sürekli talepte bulunulduğuna vurgu yapıldı.

Muradiye Devlet Hastanesi’nin pandemi döneminde COVID-19 testi pozitif çıkan ama ağır bulgular göstermeyen hastaların yatırıldığı bir karantina hastanesi olarak hasta kabulüne başladığına dikkati çeken Milletvekili Aydın, “10 Mayıs 2022’de Bursa İl Sağlık Müdürlüğü resmi internet sitesinden güncelleme yaparak ‘İlimiz, Osmangazi İlçesi, Osmangazi Mahallesinde 16.568,90 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerindeki Bursa Devlet Hastanesi binalarının güçlendirme ve tadilatı yapılarak 300 yataklı Bursa Muradiye Memleket Devlet Hastanesi yapılması planlanmıştır. Mevcut binanın tescilli kültür varlığı kaydı olması nedeniyle binanın rölöve, restorasyon ve restitüsyon projeleri tamamlanarak Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu (BKVKBK) tarafından onaylanmıştır. BKVKBK tarafından onaylanan projeler doğrultusunda hastane uygulama projeleri Bakanlığımızca hazırlanacaktır’ açıklamasında bulundu.”

“BURSALILARIN SESİNE KULAK VERECEK MİSİNİZ?

Milletvekili Aydın, Bakan Koca’ya yönelttiği “Bursa Muradiye Memleket Devlet Hastanesi’nde son durum nedir? Güçlendirme ve tadilat çalışması hangi tarihte tamamlanacaktır? Hastane başka amaçla mı hizmet verecektir? Yoksa kamu hastanesi olarak işlevini sürdürecek midir? Bursa kamu hastanelerinde büyük bir yoğunluk söz konusudur. Muradiye Devlet Hastanesi bu yoğunluğun önüne geçilmesi için önemli bir çözüm değil midir? Bursa kamuoyu hastanenin önemine ilişkin sürekli kampanya düzenlemektedir. Bursa halkının sesine kulak verecek misiniz?”şeklindeki sorulara yanıt aradı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.