Canan Anderson’ın son teklisi ‘Efem’ – Eğilmez Başın Gibi’’ dijital platformlardaki yerini aldı

Klasik müziği farklı müzik türleriyle harmanlayan, keman sanatçısı Canan Anderson’ın son teklisi ‘Efem’ – Eğilmez Başın Gibi’’ dijital platformlardaki yerini aldı.

YouTube video

Anderson, ’İzmir Marşı’nın da bestecisi olan Kaptanzade Rıza Efendi’ye ait, Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan biri olan eseri, özellikle 10 Kasım’a özel yorumladı. Aranjesini kendisinin üstlendiği ‘’Efem’’ de sanatçıya piyanoda Cengiz İlkçakın eşlik etti.

Canan Anderson
Canan Anderson

Klibi için Artvin’e gitti !

Dünyanın en büyük Atatürk Heykelinde drone ile çekim yaptı. 22 metre yüksekliğinde 60 ton ağırlığındaki dünyanın en büyük Atatürk Heykeli’nde drone ile çekim yapan Canan Anderson, şarkının video klibinde ayrıca Atatürk’ün unutulmaz fotoğraflarına da yer verdi. Ulu önderin Dumlupınar’da kayaların üzerinde yürüdüğü anı canlandıran heykel’in kullanılmasındaki amaç, sanatçının özellikle yurtdışı konserlerinde görüntüleri yayınlayacak olması.
Anderson : ‘‘ Bu esere kemanımla hayat vermek bir Türk kadını olarak Atamız’a bir saygı duruşudur. Tüm dünyanın hayran olduğu liderimize minnetimi dünya sahnelerinde müziğimle sunmak bana gurur veriyor’’

Canan Anderson

İtalya’nın Vicenza şehrinde doğan Canan Anderson, Keman eğitimini İstanbul Belediye Konservatuvarı ve Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda tamamlamıştır.

İlk konserini 6 yaşında Avusturya Kültür Merkezinde veren Anderson, konservatuvar eğitimi sonrasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde görev yapmıştır.1993 yılında Salzburg’a taşınarak Salzburg Mozarteum Üniversitesi hocalarından üst düzey keman tekniği dersleri almıştır.

Ardında Almanya’nın Aalen şehrinde ‘’Die Kugeln des Sultans’’ müzikalinde başkemancılık yapan sanatçı ayrıca, Bombay Filarmoni Orkestrası ve Salzburg Üniversitesi Orkestrasının yanısıra; Die Junge Philharmonie Ostwürttemberg’te de başkemancı olarak yer almıştır.

Mozarteum Orkestrası ile İtalya turnesinde sahne alan Anderson, İstanbul’da Sarah Brightman, Barry White, Jethro Tull – Ian Anderson, Claude Challe gibi dünyaca ünlü sanatçılarla aynı sahneyi paylaşmıştır.

2008 yılında ‘’Nuh Tufanı’’ Albümünü sevenlerine sunan Canan Anderson, aynı yıl kendi bünyesinde
kurduğu orkestrası ve dans şovu ile doğu batı sentezini öne çıkartan yenilikçi müzik anlayışını izleyicilerine sunmuştur.

Mayıs 2021’de bestesi kendisine ait ‘’Orient Tango’’ yu ; ‘10 kasım 2022’de ise Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan biri olan ’Efem’’ i yayınlayan sanatçı, halen Belçika, Fransa, Romanya, Hindistan, Dubai, İtalya, Macaristan, Almanya, Avusturya gibi pek çok ülkede konserler vermeye devam ediyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.