Büyük cins bir köpeğiniz varsa daha çabuk kilo verebilirsiniz

Bilim insanları köpek sahiplenmenin egzersiz yapabilmenin gizli formülü olduğunu açıkladı. Ancak bir şartla,Köpeğiniz büyük olacak.

Büyük cins bir köpeğiniz varsa mesela Danua cinsi, ona bakmak egzersiz yapmanıza yardımcı olabilir. Yapılan araştırmalara göre evcil hayvanı olan kişiler köpekle birlikte uzun yürüyüşlere çıkarak istese de istemese de egzersiz yapıyor. Bilim insanları buna ‘Lassie etkisi’ adını verdi. Liverpool Üniversitesi’nden Dr. Carri Westgarth “Köpek sahibi olmak fiziksel aktiviteyi artırdığından özellikle uzun vadede çok büyük öneme sahip. Kardiyovasküler rahatsızlıklara yakalanma riskini düşürüyor” dedi.

‘Koruyucu hekimlik’ gibi

Sonuçları BMC Public Health dergisinde yayımlanan çalışmada Avustralya Perth’te 10 yıl boyunca 629 köpek sahibiyle yapılan araştırmalar incelendi, köpeklerin insanları yürüyüşe çıkmaya teşvik ettiği belirtildi. Dr. Carri Westgarth, özellikle büyük köpeklerin yürüyüşe çıkarsa daha sağlıklı olacağını düşünen kişilerin bundan keyif de aldığını söylüyor. Westgarth “Köpekle sahibi arasında güçlü bir ilişki varsa sahibi onu yürüyüşe daha istekli çıkarıyor ve bu işe daha çok motive oluyor. Bu da hem köpeğin hem sahibinin fazla kilosunun önüne geçebiliyor. Bu adeta ‘koruyucu hekimlik’ gibi” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.