Liverpool – Villarreal maçında inanılmaz hata! Klopp ve Mane Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Liverpool ile Villarreal karşı karşıya geldi. Mücadelede kazanan taraf 2-0’lık skorla Liverpool olurken, Villarreal’in yıldızlarının yaptığı hatalar geceye damga vurdu.

Yarı finale gelene kadar Şampiyonlar Ligi’nde önce Juventus sonra da Bayern Münih’i eleyen Villarreal’de teknik direktör Unai Emery, Liverpool maçı öncesi rakiplerinden korkmadıklarını söylemişti.

Emery açıklamasında, “Liverpool’un bize saygı duyacağını biliyoruz. Juventus ve Bayern Münih gibi büyük takımları eledik. Liverpool, maçın zor geçeceğini ve sahada yüzde yüzünü vermesi gerektiğini biliyor. Bizim için Juventus ve Bayern Münih’ten bile daha yüksek bir zorluk olacak. Ama gördüğüm şey, bana mükemmel bir oyun oynamam ve en iyi Liverpoool’u yenmem için motivasyon veriyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Mücadelenin ilk yarısı büyük bir çekişmeye sahne olurken, ikinci yarıda Villarreal cephesinin yaptığı hatalar maçın kontrolünün Liverpool lehine geçmesini sağladı.

VILLARREAL’DEN İNANILMAZ HATA

Maçın 53. dakikasında Liverpool’un seri paslaşmaları sonrası Henderson ceza sahasının sağından bir orta yapmak istedi. Villarreal savunmasında Estupinan’a çarpan top, tecrübeli kaleci Rulli’nin hatasının ardından ağlarla buluştu. Estupinan’a çarpıp kaleye doğru yönelen topu sağ yerine sol eliyle yumruklamak isteyen Rulli’nin hatası sonrası Liverpool 1-0’lık üstünlüğü yakaladı.

MANE DROGBA’YI YAKALADI

55. dakikada ise sahneye çıkan Sadio Mane, skoru 2-0’a getirerek Liverpool’u rahatlattı. Şampiyonlar Ligi eleme turlarındaki 14’üncü golünü atan Sadio Mane, turnuva tarihinde en yüksek sayıya ulaşan iki Afrikalı oyuncudan biri oldu. Devler Ligi’nde eleme aşamasında 14 golü bulunan diğer isim ise Didier Drogba…

KLOPP TARİHE GEÇTİ

Opta’nın bir başka verisine göre ise Jürgen Klopp, Marcelo Lippi ve Ottmar Hitzfeld ile birlikte Şampiyonlar Ligi tarihinde evindeki yarı final maçlarının tamamını kazanıp turnuvada en çok maça çıkan teknik direktör oldu. (4/4; Marcelo Lippi ve Ottmar Hitzfeld ile eşit).

Kaynak: Hürriyet

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.