Bin 275 kilometrelik demir yolu hattında büyük hasar oluştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerden geçen toplam bin 275 kilometrelik demir yolu hattında büyük hasar oluştu. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki demir yolu hattında raylar kıvrılırken, travesler ise havada asılı halde kaldı. Bin 167 kilometrelik hattı onaran ekipler kalan bölümdeki çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilden geçen toplam bin 275 kilometrelik demir yolu hattında büyük hasar meydana geldi. Ekipler hasarı onarmak için harekete geçti.

Depremin en çok etkilediği ve büyük hasara yol açtığı Adıyaman’da Gölbaşı ilçesinden geçen demir yolu hattındaki raylar kıvırılırken, rayların bağlandığı travesler ise havada asılı kaldı. Suçatı-Gölbaşı arasında yer alan 71 km’lik alanda adeta yılan gibi kıvrılan raylar yerlerinden sökülerek çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

“KARDEMİR 60 BİN TON RAY SEVK ETTİ”
Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki ayrı deprem sonrası tahrip olan demiryollarındaki raylar için Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) üretimi hızlandırarak bölgeye ray sevkiyatlarını hızlandırdı. Türkiye’nin ilk ve tek ray üreticisi olan KARDEMİR, tahrip olan demir yollarının yeniden ulaşıma açılması için üretimini hızlandırarak, TCDD ve alt yüklenicileri dahil 60 bin ton demir yolu rayı sevk etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.