Bilgisayarda beyin tasarlandı

Ünlü aktör Johnny Depp’in rol aldığı Hollywood yapımı Transcendence filmi gerçek oluyor.

İsviçre’nin Lozan Politeknik Üniversitesi uzmanları, genç bir farenin beynindeki 30 milyon nöronu bilgisayarda bire bir olarak tasarladı. Araştırmanın lideri Henry Markham, sanal beynin genç bir farenin beyniyle aynı şekilde işlev gösterdiğini ileri sürdü. Markham’a göre bu çalışma insan beyninin bilinmeyenlerinin ortaya çıkarılmasına ışık tutacak. Araştırmada 31 bin beyin hücresi, 37 milyon sinir kavşağına bağlandı. 2005’te başlayıp bu yıl bitirilen sanal beynin aktivitelerinin görüntüsü internette paylaşıldı. Bu simülasyonun, beynin nasıl çalıştığına dair araştırmaları geliştireceğini söyleyen Henry Markram, aynı projenin insan beyni versiyonu üzerinde de çalıştıklarını ve bunun için 1.1 milyar dolarlık fon bulduklarını duyurdu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.