Bazı illerin valileri değiştirildi

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 10 vali görevden alınırken, 10 ilin valisi yer değiştirdi, 3 ilçe kaymakamı ise vali oldu.

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Valiller Atama Kararnamesi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yayımlanan kararname ile 10 ilin valisi yer değiştirdi. 10 validen 9’u Vali Mülkiye Başmüfettişliği’ne, 1’i ise Teftiş Kurulu’na getirilerek yerlerine yeni valiler atandı.

Yeni kararname ile Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara Kırşehir’e, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu Tokat’a, Kağıthane Kaymakamı Mustafa Koç Niğde’ye vali oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güren Yiğitbaşı Afyonkarahisar’a, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık Edirne’ye, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekili Erkan Kılıç Bolu’ya, Teftiş Kurulu Başkanı Turan Ergün Uşak’a, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurtaç Arslan Bartın’a, Mülkiye Başmüfettişi Birol Ekici Kırklareli’ye Vali olarak atandı.

Kararname ile vekaleten görev yapan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Volkan Barış Göçmez asaleten atandı.

Söz konusu atama kararlarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.