Barcelona’ya bir darbe daha

La Liga’da son haftalarda arka arkaya puan kayıpları yaşayan Barcelona, evinde Valencia’ya 2-1 mağlup oldu.

İspanya La Liga’nın 33. haftasında lider Barcelona, sahasında Valencia’yı konuk etti. Milli futbolcu Arda Turan, sarı kart cezası nedeniyle kadroda yer almadı.

Son haftalarda büyük bir form düşüklüğü yaşayan ve ligde üç maçtır kazanamayan Katalanlar, Camp Nou’daki karşılaşmaya oldukça etkili başladı.

Maçın ilk bölümünde Messi, Neymar ve Suarez’le birbirinden önemli ataklar geliştiren Barcelona, bunların hiçbirinden faydalanamadı.

20. dakikadan sonra Barcelona baskısını kırmayı başaran Valencia, rakip kaleye daha sık gitmeye başlarken 26. dakikada üstünlük golünü de buldu. Bu anda sol kanattan son çizgiye inen Siqueira’nın vuruşunda Rakitic’e de çarpan top, kaleci Bravo’yu yanıltarak ağlarla buluştu: 0-1

Kalesinde gördüğü bu şok golün ardından Messi’yle yine ciddi tehlikelerden yararlanamayan Barcelona, 45+1’de bu kez Mina’yı durduramayınca soyunma odasına 2-0’lık mağlubiyetle gitti.

İkinci yarıya da oldukça etkili başlayan Katalanlar, ilk dakikalarda yine birbirinden net pozisyonlardan faydalanamadı.

Ev sahibi ekipte 63. dakikada sahneye çıkan Messi, Jordi Alba’nın pasında fileleri havalandırak skoru 2-1’e getirdi. Valencia ağlarına bıraktığı topla 508 dakikalık suskunluğunu bozan Arjantinli süperstar, aynı zamanda kariyerindeki 500. golü attı.

Son dakikaları, inanılmaz pozisyonlara ve mücadelelere sahne olan mücadelede iki ekip de başka gol bulamayınca Valencia sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Valencia karşısında ligde üst üste 3. yenilgisini alan Barcelona’nın kazanamama serisi ise dört maça çıktı.

Aldığı mağlubiyetle 76 puanda kalan Luis Enrique’nin ekibi, aynı puana sahip Atletico Madrid’in averajla önünde liderliğini sürdürdü. Real Madrid ise haftayı 75 puanla bu iki ekibin hemen gerisinde tamamladı. Öte yandan Barcelona deplasmanından kritik bir galibiyetle dönen Valencia ise puanını 40’a çıkardı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.