Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Hande Yener konserini açıklama yapmadan iptal etti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Aromaterapi Festivali kapsamında sahne alacak olan Hande Yener konserini son anda iptal etti. Belediye iptalle ilgili herhangi bir gerekçe bildirmedi. Yener ise yaptığı paylaşımda konserinin gelen tepkiler üzerine iptal edildiğini belirterek “Her türlü görüşe saygı duyuyorum ancak bazen birbirimizin sesi olmamız gerekir. Ben yasaklanacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde gerçekleştirdiği Aromaterapi Festivali kapsamında bu akşam 21.30’da Hande Yener sahne alacaktı. Ancak belediye son anda Yener’in konserini iptal etti, gerekçe ise bildirilmedi.

blank

Cumhuriyet’in ulaştığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konserin iptal edildiğini ancak gerekçesinin kendilerine bildirilmediğini ifade etti.

Hande Yener, konserinin iptal edilmesinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

‘TOPLUMU AYRIŞTIRMAMAK EN UYGUN DAVRANIŞ BİÇİMİ’
Yener paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bu akşam gerçekleşecek Balıkesir konserimiz, bazı gelen tepkiler üzerine Balıkesir Belediyesi tarafından maalesef iptal edilmiştir. Her türlü görüşe saygı duyuyorum ancak bazen birbirimizin sesi olmamız gerekir. Ben yasaklanacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Enerjimle ve tüm sevgimle sahnede olmaya, karşılıklı şifalanmaya devam edeceğim, bu değişmez. Başka bir zaman görüşmek dileğiyle Balıkesir. Hümanist olmak ve toplumu ayrıştırmamak en uygun davranış biçimi ve hep tercihim bu…”

25 KURULUŞ FESTİVALLERİN İPTAL EDİLMESİNİ İSTEMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde TÜGVA, MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti, AGD’nin de yer aldığı 25 kuruluştan oluşan Balıkesir Sivil Toplum Platformu, gençlerin “ahlakını bozduğunu”, “isyan ve başkaldırıya yönlendirdiğini” iddia ederek festivallerin iptal edilmesini istemişti. Platform ayrıca yapılan her türlü etkinlikte kadınlar ve erkeklerin ayrı ayrı yer almasını istemişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.