Bakanlıktan amfi tiyatro üzerine cami kararı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Zonguldak’taki amfi tiyatro ve yeşil alanın üzerine cami yapılmasını talep etti. Ereğli Belediyesi Başkanı Halil Posbıyık ise alternatif birçok alan sunduklarını ancak reddedildiğini ve bu tarihi alana yapılmak istendiğini aktardı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan gelen Ereğli sahilinde, yeşil alan içinde bulunan amfi tiyatro alanına cami yapılmasına dair imar değişikliği talebini meclis gündemine getirdi.

Posbıyık, bir süre önce Milli Emlak Müdürlüğü’ne davet edildiğini, burada yaptıkları konuşmada, müdürlüğe cami gerekiyorsa, bunun için altı, yedi yer önerdiklerini şu sözlerle kaydetti:

”İlerleyen zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum‘dan bana bir davet geldi. Kent meydanına yapılacağı söylendi. Sonra ortaya çıktı ki sahilde amfi tiyatronun olduğu alana yapılacak. Ben de denizin içine yapmalarını istedim. Başta Vali Bey olmak üzere herkes bu teklifime karşı çıktı.”

‘AMFİ TİYATRONUN ORTASINA CAMİ KOYMUŞLAR’

Sözcü’de yer alan habere göre; Posbıyık, bakanlıktan imar değişikliği yapılması için planların geldiğini kaydetti:

”Planda amfi tiyatroya camiyi koymuşlar. Yanlarına müştemilat yapacaklar. Aynı zamanda kafeleri, park ve bahçeleri almışlar. Yapacakları caminin bulunduğu yere 120 metre uzaklıkta İskele Cami var, 160 metre uzaklıkta İsmail Ağa Cami var, 210 metre uzaklıkta Ali Molla Cami var, 270 metre uzaklıkta Orta Cami var. Mecliste oylamaya sokacağız. Hep beraber ret kararı vereceğiz. Sonrada hukuki mücadelemizi başlatacağız.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.