Aziz Yıldırım tüm suçlardan beraat etti

Futbolda şike davasında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın tüm suçlardan beraatine karar verildi.

Futbolda şike davası sanıkların beraatiyle sonuçlandı. Savcı bir önceki duruşmada aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu sanıklar hakkında beraat istemişti. Mahkeme heyeti kararı az önce açıkladı. Şike ile suçlanan tüm sanıklar beraat etti.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Fenerbahçe Yöneticileri Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Beşiktaş eski Yöneticisi Serdal Adalı, Beşiktaş eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, futbolcular İbrahim Akın ve Korcan Çelikay’ın da aralarında bulunduğu tüm sanıkların beraatine karar verildi. Mahkeme heyeti, beraat kararını oy birliğiyle aldı.

AZİZ YILDIRIM: ONUR MÜCADELESİ VERİYORUZ
Hakim Ahmet Civelek, Aziz Yıldırım’a, “Geçen duruşmada yoktun, bir sözün var mı?” diye sordu. Aziz Yıldırım, “Hayır hakim bey, avukatlarım gerekli savunmaları yaptı. 4 yıl 3 aydır bu mahkeme sürüyor. Onur mücadelesi yapan bir topluluk var. Kendim ve tüm arkadaşlarımın beraatini istiyorum” dedi.

OLGUN PEKER: BENİMLE BAŞLADI, BENİMLE BİTECEK
Sanıklardan Olgun Peker, “Mahkeme süreci benimle başladı, sanırım benimle bitecek. Buradaki arkadaşlar için seviniyorum” dedi.

Diğer sanıkların duruşmadaki son sözleri şöyle:
– Serdal Adalı: Beraatimi istiyorum.
– İlhan Ekşioğlu: Mütaalaya katılıyorum. Beraatimi istiyorum.
– Şekip Mosturoğlu’nun avukatı: Savunmalarımız aynı, mütalaaya katılıyoruz, beraat talep ediyoruz.
– Olgun Peker’in avukatının savunması uzayınca, hakim ‘kısa tutun’ diye uyardı.

SALONDA TEZAHÜRAT KOPTU
Beraat kararları, sanıklar ve izleyiciler tarafından coşkuyla karşılandı. Özellikle Aziz Yıldırım ile ilgili karar açıklanınca salonda büyük bir tezahürat koptu.

ŞİKE DAVASI

Kapatılan Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu’nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkında çeşitli hapis cezaları verdi.

Temyiz incelemesini 17 Ocak 2014’te tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker’in de aralarında bulunduğu bazı sanıkların cezasını onarken, diğerlerini bozdu. Yargıtay’ın kararı üzerine dava dosyası, 2 Mayıs 2014’te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, başvuru üzerine, Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ve infaz işlemlerinin geri bırakılmasına hükmetti. Trabzonspor ve Bucaspor’un bu karara itirazları ise reddedildi.
Davanın yeniden görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Ocak 2015’te verdiği ara kararla, 6 sanıklı yeniden yargılama dosyası ile Yargıtay’dan bozulan 31 sanıklı dosyanın birleştirilmesine karar verdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.