Ayşen Biten “Yağmur Damlası Gibi”

Geçtiğimiz yaz 14 parçadan oluşan ilk türkü albümü ‘Pinhan’ ile müzik dünyasına giriş yapan Ayşen Biten albümde yer alan ‘Yağmur Damlası Gibi’ adlı Karadeniz Türküsü’nü kliplendirdi.

Albümün ilk klibini ‘Açıl Ey Ömrümün Varı’ adlı türküye çeken Biten, ikinci klibini yayınlamanın heyecanını yaşıyor.

Ayşen Biten’in ‘Ahenk Müzik’ etiketiyle yayınlanan ‘Pinhan’ adlı albümünün ‘Yağmur Damlası Gibi’ adlı türküye çekilen klibi, kısa sürede Youtube üzerinden 270 bin kişi tarafından izlendi.

ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliğini bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarında yüksek lisans yapan Ayşen Biten, yolun başında olmasına rağmen yeteneği ve dinleyenlerin içini ısıtan sesiyle müzik dünyasına oldukça iddialı bir giriş yaptı.

YouTube video

Genç solist bu albümdeki müzik yolculuğunu kendi cümleleriyle şu şekilde ifade ediyor;

“Silifke’nin Bad-ı Sabah’ında Endülüs İspanya’sının Flamenko’su ve Güney Amerika kıtasının Latin dokunuşları var bu albümde. Amasya’dan semahı alıp, dünyanın her köşesinde ilgi duyulan rock müziğe bir yolculuk var. Sanki Viyana’da lirik bir piyano sonatının kucakladığı kemençe ile bir Karadeniz hüznü var. Arpla klasik kemençenin buluştuğu Aksaray türküsünde Parthenon tapınağındaki tanrılara öfke var. En çok da Anadolu’nun her yerinden gönlümüze akmış seslerin dünya müziğiyle kucaklaşması var”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.