Ayşe Eşmeli Ayar’ın, ilk fantastik romanı ”Kalenya Koruyucuları” okuyucularıyla buluştu

Ayşe Eşmeli Ayar’ın, çocuklar için yazdığı ilk fantastik romanı Kalenya Koruyucuları okuyucularıyla buluştu. Okurunu macera dolu, bir o kadar da gizemli bir yolculuğa çıkaracak kitabın çizimleri çocuk kitaplarından tanıdığımız Berk Öztürk’e ait.

Şeker Çocuk etiketiyle raflarda yerini alan Kalenya Koruyucuları bir yandan soluk soluğa okunacak bir macera anlatırken bir yandan çocukları dostluğa ve doğaya sahip çıkmaya çağırıyor. Gezegeni kurtarmaya hazır mısınız?

YouTube video

Sıradışı mağaradan zamanda yolculuğa…

Her şey Kaan’ın köpeği Papi’nin peşine takılmasıyla başlar. Papi’nin keşfettiği gizemli mağarada karşılaştıkları, Kaan’ın hayatını değiştirecek kadar önemlidir.
Profesör ile Kaan’ın önünde çok büyük bir görev durmaktadır: Bir zaman yolculuğu yaparak, bulundukları 2060 yılından geriye, 2017’ye gitmek ve Dünya’nın kaderini değiştirmek. Bakalım 2017’de kimlerle karşılaşacaklar?

Bu zorlu görevde başarıya ulaşabilecekler mi? 2060 yılında bir akvaryumda yaşamaya mahkûm edilmiş insanlık yeniden gerçek nehirlerin, sahici ağaçların olduğu bir doğaya kavuşacak mı?

blank

Ayşe Eşmeli Ayar’a Dair

“Gezegenimizi dinlemeli, duymalı ve ona bir şeyler verebilmeliyiz diye düşünüyorum. Bu kitap da işte bu düşünceden yola çıkarak şekillendi. Fantastik edebiyatın sınırları olmayan bir dünya içinde yüzmek olduğu bilinciyle yazdığım bu ilk kitabımda, kendimi sadece çevre bilinci ve çocuk dünyasına dokunmanın sorumluluğu ile sınırladığımı söyleyebilirim. Hayal ettiğimizi yaşıyorsak eğer, yapabileceklerimizin sınırı yoktur.”

7 Ocak 1985 yılında Ankara’da doğdu. Babasının mesleğinden dolayı Sarıkamış, Gemlik, Kıbrıs ve Antalya’da ilk çocukluk dönemini geçirdi. Ortaöğrenimini Antalya Koleji’nde tamamladı. Antalya Koleji’nde 8 sene profesyonel basketbol oynadı. İstanbul Bilgi Üniversitesi İnternet Gazeteciliği bölümünden mezun oldu. Profesyonel meslek yaşantısında oyunculuk ve sunuculuk yapmaktadır. Ali ve Kaan adında iki oğlu vardır. Çocukken hayalini kurduğu ilk kitabını onlar için yazmıştır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.