Avustralya mahkemesinden Djokovic için flaş karar

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık’a katılmak için Melbourne’e giden ve ülkeye giriş vizesinin iptali sonrası sığınmacıların tutulduğu otele yerleştirilen Sırp tenisçi Djokovic’in vize iptaline karşı yaptığı itiraz mahkeme tarafından kabul edildi.

Koronavirüs (Kovid-19) aşısı olup olmadığını açıklamayan Sırp tenisçi Novak Djokovic’in avukatları aracılığıyla yaptığı başvuruyu görüşen Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesi, ünlü raketin savunmasını kabul ederek hükümetin vize iptal kararını kaldırdı.

Mahkemenin kararının ardından başka bir gelişme olmazsa Djokovic’in Melbourne’da düzenlenen Avustralya Açık Tenis Turnuvasına katılması bekleniyor.

DJOKOVİC DESTEKÇİLERİ KARARI COŞKUYLA KARŞILADI

Djokovic’in avukatları aracılığıyla yaptığı başvuru Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesi’nde görüşülürken, ünlü raketi destekleyen hayranları kararı sevinçle karşıladı.

Duruşma süresince Sırpça müzikler eşliğinde dans edip sloganlar atarak ünlü tenisçiye destek veren çoğunluğu Avustralya’da yaşayan Sırbistan kökenli Avustralyalılardan oluşan Djokovic hayranları kararı dans ederek kutladı.

Kovid-19 aşısı olup olmadığını açıklamayan Djokovic, Melbourne’da yapılacak Avustralya Açık Tenis Turnuvası’na tıbbi muafiyet kararıyla katılacağını duyurmuştu.

Melbourne’a ulaştıktan sonra muafiyet kararı kabul edilmeyen ve ülkeye giriş vizesi iptal edilen Djokovic, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti.

Avustralya Açık’ta 9, kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı.

Oyuncuların 17-30 Ocak’ta düzenlenecek turnuvaya katılabilmesi için Kovid-19 aşısı zorunluluğu getirilmişti. Avustralya Tenis Birliğinin ise aşı muafiyeti konusunda oyunculara yanlış yönlendirme yaptığı öne sürülmüştü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.