Avrupa’da Kovid-19 ölümlerinin yarısı bakımevlerinde

Korona ile ilgili peş peşe açıklamalarına bir yenisini daha eklenen Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa’nın gerçeğini de duyurdu. DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, Avrupa’daki koronavirüs (corona virüs) ölümlerinin neredeyse yarısının, bakımevlerinde gerçekleştiğini söyledi: Bu akla hayale gelmeyecek insani bir trajedi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, Avrupa’daki koronavirüs ölümlerinin neredeyse yarısının bakımevlerinde gerçekleştiğini söyledi.

Kluge düzenlediği basın toplantısında, uzun süre bakımevlerinde kalanlar açısından ‘derin bir şekilde kaygı verici’ bir fotoğrafın ortaya çıkmaya başladığını dile getirdi.

“AKLA HAYALE GELMEYECEK İNSANİ BİR TRAJEDİ”

Kluge “Avrupa bölgesindeki tahminlere göre, Kovid-19’dan ölenlerin neredeyse yarısı uzun süreli bakımevlerinin sakinleriydi. Bu akla hayale gelmeyecek insani bir trajedi” dedi.

DÜNYA GENELİNDE SON DURUM NE?

Dünya genelinde koronavirüse (Kovid-19) yakalandıktan sonra sağlığına kavuşanların sayısı 722 bini aştı.

‘Worldometer’ internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dünyada virüs bulaşan 722 bin 387 kişi hastalığı atlatmayı başardı.

EN ÇOK ALMANYA’DAKİ HASTALAR İYİLEŞTİ

En fazla hastanın iyileştiği ülkeler sırasıyla Almanya (103 bin 300), İspanya (85 bin 915), ABD (84 bin 50), Çin (77 bin 207), İran (63 bin 113), İtalya (54 bin 543) ve Fransa (40 bin 657) oldu.

Türkiye’de de şimdiye dek 16 bin 447 kişi sağlığına kavuştu.

TOPLAM VAKA SAYISI 2 MİLYON 639 BİN 721

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 2 milyon 639 bin 721’e ulaşırken, virüs nedeniyle 184 bin 280 kişi hayatını kaybetti. Halen tedavi gören 1 milyon 733 bin 54 aktif enfekte vaka bulunuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.