Avcılar Eski Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin hanedanlığı

Avcılar Belediyesi’ni geçen dönem yöneten CHP’lilerin oğulları ve kızları da belediyeye kök saldı. CHP’li 6 meclis üyesi ise belediye bünyesindeki şirketlerde ballı maaşlarla yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Kızım avukatlık yapıyor. Kendisine söylediğim söz şu: Hiçbir CHP’li belediyeye girmeyeceksin” şeklindeki sözleri CHP’liblank’nde uygulanmıyor.

Belediyede şu anda görev yapan meclis üyelerinin bir kısmının babasının geçen dönem belediyede görev yaptığı, 6 meclis üyesinin de belediye bünyesindeki şirketlerden yaklaşık 6 bin 500 TL maaş aldığı öğrenildi.

Avcılar Eski Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin oğlu Ali Rıza Değirmenci, CHP Avcılar eski İlçe Başkanı Cafer Çınar’ın oğlu İsmail Çınar, Avcılar eski Meclis Üyesi Bülent Taşdan’ın oğlu Ekincan Taşdan ve Avcılar Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Nuri Katıkçı’nın kızı Gözde Katıkçı belediyede meclis üyesi. Meclis üyeleri Ali Yıldırım ve Erol Şahin ise belediyenin iştiraklerinden Avbel Kentsel Yapı Tasarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Avbel, belediyenin bölgedeki kentsel dönüşümü hızlandırmak, projelerin eksiksiz, zamanında ve mülk sahibine en avantajlı şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak için kurulmuş bir şirket.

Belediyenin, yönetiminde meclis üyelerinin bulunduğu şirketi nasıl denetleyeceği merak ediliyor.
Yine iştiraklerden Bathonea Yapı A.Ş.’de ise, meclis üyeleri Naciye Yaprak, Sevgican Çiçek, Oya Turan ve Veysel Gül, Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Yaprak ve Turan görevlerini sürdürürken, Gül ve Çiçek’in görevlerinin 10 Haziran’da sona erdiği öğrenildi.

BABALAR DEVRETTİ

BABA: Avcılar Eski Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci.
OĞLU: Ali Rıza Değirmenci – İBB Meclis Üyesi – Avcılar Başkan Yardımcısı
BABA: CHP Avcılar Eski İlçe Başkanı Cafer Çınar
OĞLU: Avcılar Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Çınar
BABA: Avcılar Eski Meclis Üyesi Bülent Taştan
OĞLU: Avcılar Belediyesi Meclis Üyesi Ekincan Taştan
BABA: Avcılar Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Nuri Katıkçı
KIZI: Avcılar Belediyesi Meclis Üyesi Gözde Katıkçı.

Kenan Kıran/Sabah

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.