Ankara’da İstanbul Oyunları Festivali

‘Ankara özel tiyatrolar için salon fakiri bir kent’ diyen Erdal Beşikçioğlu sahibi olduğu Tatbikat Sahnesi’ni 19 Mayıs’ta başlayacak festival kapsamında İstanbul’un genç tiyatrolarına açtı.

Erdal Beşikçioğlu’nun kurucusu olduğu ve genel sanat yönetmenliğini üstlendiği Tatbikat Sahnesi, Ankara’da ‘İstanbul Oyunları Festivali’nin ilkini hayata geçiriyor. Ankara’lı sanatseverler, 19-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivalde İstanbul’da ilgiyle izlenen ödüllü oyunları Çankaya’daki Tatbikat Sahnesi’nde izleyebilecekler.

Festival kapsamında ‘Hipomani’ oyunuyla Faydasız Sanatlar, ‘Seni Seviyorum Türkiye’ ve ‘Gülünç Karanlık’ oyunlarıyla Bakırköy Belediye Tiyatroları, ‘Yuva’ oyunuyla B-Planı, ‘Benimle Gelir Misin?’ oyunuyla B-Planı & Toy, ‘Eylül’ oyunuyla Sıfır Pozitif, ‘Julie’ oyunuyla Ba-Tiyatro, ‘Nihayet Makamı’ oyunuyla Altıdan Sonra Tiyatro & Kumbaracı 50, ‘Tesir’ oyunuyla Siyah Beyaz ve Renkli Ankaraalı sanatseverlerle buluşacak.

blank

Erdal Beşikçioğlu: ’’Ankara seyircisi özeldir’’

Tatbikat Sahnesi, İstanbul’da sahnelenen ve genç tiyatro ekiplerinin yazdığı, yönettiği, oynadığı yapıtları ortak bir platformda, özel bir seçkiyle Ankara Tatbikat Sahnesi’nde seyircisiyle buluşturuyor. Tatbikat Sahnesi’nin Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu festival hakkında şunları söylüyor;

’’Ankara seyircisi özeldir. Çünkü köklü bir tiyatro kültürüne sahiptir. O nedenle İstanbul’dan veya başka illerden gelen tiyatro ekipleri bu seyirciyle buluşmayı önemser ve arzu eder. Ne var ki Ankara, özel tiyatrolar için salon fakiri bir kenttir. Devlet Tiyatroları, repertuvarlarının yoğunluğu nedeniyle sahnelerini paylaşamıyor. Gazi Üniversitesi’nin Meb Şura Salonu da bir alternatif olsa dahi, organizatörlerin kâr amacı sağlayacak oyunları tercih etmeleri sebebiyle, genç tiyatro ekipleri Ankara’daki bu değerli seyirciyle buluşamıyor. İşte bu amaçla; ‘I. İstanbul Oyunları Festivali’ İstanbul’un merak edilen genç tiyatrolarını Ankara seyircisiyle buluşturmayı hedeflemiştir.’’

•19 Mayıs- “Hipomani” (Faydasız Sanatlar)

•20 Mayıs- “Seni Seviyorum Türkiye” (Bakırköy Belediye Tiyatroları)

•21 Mayıs- “Gülünç Karanlık” (Bakırköy Belediye Tiyatroları)

•22 Mayıs- “Yuva” (B Planı)

•23 Mayıs- “Benimle Gelir Misin?” (B-Planı & Toy)

•24 Mayıs- “Eylül” (Sıfır Pozitif)

•25 Mayıs- “Julie” (Ba-Tiyatro)

•26 Mayıs- “Nihayet Makamı” (Altıdan Sonra Tiyatro & Kumbaracı50)

•27 Mayıs- “Tesir” (Siyah Beyaz ve Renkli)

FESTİVAL HAKKINDA

2013 yılının 1 Mayıs’ında, Ankara Güneş Sokak’ta yolculuğuna başlayan Tatbikat Sahnesi; üretim içinde öğrenim düşüncesini benimseyen, özgür, yapıcı, yaratıcı ve sorgulayıcı bir bakış açısıyla nitelikli sanat beğenisini geliştirmek, toplumumuzun sanat yaşamına ve dünya sanat ortamına aktif bir biçimde katılmak ve katkıda bulunmak amacıyla yola çıkarak kurulmuştur.

Kuruluşumuzun 6. yılını tamamlarken, kuruluş amacımızı daha da ileriye taşıma isteğiyle bu yıl 19-27 Mayıs tarihleri arasında ilkini düzenlediğimiz “Tatbikat Sahnesi İstanbul Oyunları Festivali” aracılığıyla; tiyatro sanatının, yaşamları, duyguları, soruları, sorunları, insanları buluşturan, farklı bakış açılarını kucaklayan, farklı deneyimleri keşfettiren yapısı ışığında, insanların paylaşarak, tartışarak, üreterek çoğaldığı bir fikir ortamını sağlayacak bir platform sunmayı hedefliyoruz.

Hedeflediğimiz bu yolda bize eşlik ederek festivalimize katkı sağlayan tiyatrolar arasında; “Hipomani” oyunuyla Faydasız Sanatlar, “Seni Seviyorum Türkiye” ve “Gülünç Karanlık” oyunlarıyla Bakırköy Belediye Tiyatroları, “Yuva” oyunuyla B-Planı, “Benimle Gelir Misin?”oyunuyla B-Planı & Toy, “Eylül” oyunuyla Sıfır Pozitif, “Julie” oyunuyla Ba-Tiyatro, “Nihayet Makamı” oyunuyla Altıdan Sonra Tiyatro & Kumbaracı50, “Tesir” oyunuyla Siyah Beyaz ve Renkli yer alıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.