Ankara Gar meydanı Demokrasi Meydanı oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Gar Meydanı’nın ismini “Demokrasi Meydanı” olarak değiştirilmesine karar verdi.

Ak Parti Grubunun önergesi ile Meclis gündemine gelen isim değişikliğine CHP grubundan, geçtiğimiz cuma günü yaptıkları “Barış Meydanı” önerisinin kabul edilmemesi nedeniyle itiraz geldi. CHP Grubu adına Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya “Barış kelimesinden niye korkuyorsunuz. Barış özlem duyduğumuz bir konu. Gelin meydanın adını ‘Barış ve demokrasi meydanı’ yapalım” teklifinde bulundu. Yılmazkaya, “Orada hayatını kaybedenler o meydana barış sloganları ile geldiler. Biz geçtiğimiz cuma günü bu meydanın adını barış meydanı olarak değiştirilmesini teklif edeceğimizi söylemiştik. Sizin teklifinizde barış neden yok” dedi.

AK Partili Meclis İkinci Başkanvekili Ali İhsan Ölmez de “Demokrasi birlikte yaşamaktır. Bu ülkenin mukaddes değerlerine karşı çıkan bir grupla barışmak mümkün değildir. Demokrasi meydanının konulması daha anlamlı olacaktır. Demokrasi olmadan barış olmaz” dedi. MHP Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek ise, isim değişikliği teklifinin ertelenerek yeniden görüşülmek üzere komisyona havale edilmesini ifade ederek, “Barışa da karşı değiliz, demokrasiye de karşı değiliz. Ancak bu sıcak gündemde meclisi oyalamak yerine komisyona havale edilerek ortak bir isim bulunmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti grubunun “Demokrasi Meydanı” olarak yaptığı teklif 101’e karşı 13 oyla kabul edildi. CHP Grubunun AK Parti’nin önerisine yaptığı itiraza rağmen ret oyu vermemesi dikkat çekti. Ret oylarının tamamı MHP Grubundan geldi.Hürriyet

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.