Almanlar evden çalışmayı sevdi

Koronavirüs önlemleri kalktı ama Almanlar evden çalışmaya devam ediyor.

Almanya’da yayımlanan bir ankete göre, ülkenin COVID-19 salgınıyla mücadele için yürürlüğe koyduğu önlemler kapsamında ‘uzaktan çalışma’ şartını kaldırmasına rağmen, evden çalışan Almanların oranı Nisan ayında çok az bir düşüş gösterdi.

euronews’in aktardığı habere göre, Ifo Ekonomi Enstitüsü’nün 9 bin şirketle yaptığı ankete göre Alman çalışanların yüzde 24,9’u nisan ayında evden çalıştı.

Bu oran uzaktan çalışma koşulunun devam ettiği bir önceki ay yüzde 27,6’ydı.

Ifo evden çalışma uzmanı Jean-Victor Alipour, “Bu, 20 Mart’ta uzaktan çalışma zorunluluğunun kaldırılmasının ardından evden çalışan insan sayısının yüksek seviyede kaldığı anlamına geliyor” dedi ve ekledi: “Açıkçası, birçok şirket kalıcı olarak daha esnek çalışma düzenlemelerine uyum sağladı” dedi. Uzaktan çalışma seçeneklerinin helen en yaygın olarak hizmet sektöründe olduğunu ve nisan ayında yüzde 35,3’ünün evden çalıştığını kaydetti.

Almanya’nın sadece otomotiv endüstrisinde düşüşün güçlü olduğu ve nisan ayında yüzde 28.4’ten yüzde 17.8’e gerilediği belirtildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.