Afro-pop ikonu Zahara hayatını kaybetti

Ödüllü Güney Afrikalı afro-pop şarkıcısı Zahara’dan acı haber geldi. Ülkenin Kültür Bakanı şarkıcının karaciğer komplikasyonları nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

Güney Afrika Spor Sanat ve Kültür Bakanı Zizi Kodwa asıl adı Bulelwa Wkutukana olan şarkıcı Zahara’nın karaciğer komplikasyonları nedeniyle kaldırıldığı hastanede 36 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

BBC’de yer alan habere göre, şarkıcı 2011 yılında Loliwe albümüyle Afrika’da ün kazanmıştı. 2019 yılında alkol bağımlılığıyla mücadele ettiğini duyuran Zahara’nın ailesi geçen ay şarkıcının hastaneye kaldırıldığını açıklamıştı.

Ailesi henüz resmi bir açıklama yayınlamazken, hayranları yas tutuyor ve şarkıcının güzel anılarını sosyal medyada paylaşıyor.

Johannesburg’daki hastanede hayatını kaybeden afro- pop şarkıcısı Zahara geçtiğimiz yıl bir radyoya verdiği röportajda müziği tanınmak için değil iyileşmeye ihtiyaç duyan kırık ruhlara rahatlık vermek için yaptığını söylemişti.

Güney Afrika’da kadına yönelik şiddete karşı da mücadele eden Zahara kendisine de şiddet uygulandığını açıklamıştı.

Beş albüm çıkaran Zahara, hem yerel hem de uluslararası onlarca ödül kazandı. 2020 yılında BBC’nin 100 Kadın listesinde yer alan şarkıcı, 2012’de Güney Afrika Müzik Ödülleri’nde en iyi kadın sanatçı ve yılın albümü olmak üzere sekiz ödül kazanmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.